foto mentoren correct 25 juni 2020

De kartonnen versies van de mentoren staan al te wachten op de geslaagde kandidaten van het Picasso

Diploma uitreikingen die al jaren volgens een vaste traditie verlopen, krijgen dit jaar een heel speciaal tintje. Door de coronacrisis kan een traditionele uitreiking niet plaatsvinden, maar de Zoetermeerse scholen doen hun uiterste best om er voor de leerlingen toch een groot feest van te maken.


Het Picasso Lyceum doet de diploma uitreiking in de gymzaal op school, met ongeveer 30 personen per uitreiking. De kandidaten worden verdeeld over drie dagen en mogen 2 gasten meenemen, voor de rest van de achterban is er een livestream verbinding zodat ook zij er zoveel mogelijk bij kunnen zijn. De kandidaten worden buiten opgewacht door klappende mentoren, een rode loper, ballonnenboog en een dj. De school heeft van alle mentoren een levensgrote kartonnen versie gemaakt, zodat de leerlingen alsnog met hun mentor op de foto kunnen.
De leerlingen worden één voor één op het podium geroepen om het diploma te overhandigen samen met een kleine toespraak.

 

Diploma-uitrijding

Het ONC Clauslaan kiest voor een diploma-uitrijding in plaats van een diploma uitreiking. De leerlingen komen één voor één met eigen vervoer, samen met twee huisgenoten, naar de rode loper, stappen uit en lopen naar de tafel waar zij hun diploma tekenen. Uiteraard wordt dit allemaal heel feestelijk aangekleed, is er een persoonlijke ceremonie en is er een officieel fotomoment door de schoolfotograaf.

 

Elke klas apart

ONC Parkdreef houdt 5 dagen diploma uitreikingen, elke klas komt hier apart voor naar school. Marco Bakker, afdelingsleider op ONC Parkdreef: “Normaal zat de hele aula compleet vol, met 500 man kandidaten en publiek. Dat kan nu niet, maar we wilden een zo gewoon mogelijke uitreiking voor de leerlingen. Dus gewoon in de aula, met maximaal 3 gasten per leerling erbij.” De geslaagde kan samen met zijn gasten aan een cocktailtafel plaatsnemen, met natuurlijk voldoende afstand tot de andere tafels.
Omdat niet alle docenten bij de uitreiking aanwezig kunnen zijn, hebben zij al vooraf persoonlijke filmpjes opgenomen. Ook hier is er een live-stream voor de thuisblijvers.In gala door verschillende zones

Geslaagden van het Erasmus lopen in galakleding langs verschillende zones in de school, voor achtereenvolgens een feestelijke ontvangst, het ceremoniële deel met toespraak en tekenen diploma, foto’s en felicitaties en als laatste zone de klassenfoto. Op aangegeven tijdstippen verlaat iedereen de zone en doorloopt naar de volgende zone voor het volgende programmaonderdeel.

 

Klein maar feestelijk

De geslaagden van het Alfrink College worden ontvangen in een kleine, feestelijke setting waarbij, met maximaal 100 mensen, het behalen van het diploma gevierd wordt. Bij de uitreikingen wordt gezorgd voor een livestream, zodat vrienden/familie op afstand de diploma-uitreiking kunnen meemaken. Ook foto’s van het ondertekenmoment worden gemaakt door de school zelf.
Zo wordt, verdeeld over 5 dagen, voor iedere leerling de tijd genomen om de diploma uitreiking tot een bijzonder feest te maken.

-advertenties-

-goede doel-