Foto4Het bestuur van SV Oosterheem laat weten verbijsterd te zijn door het overlijden van oud lid, en speler van SVO 1, Radouan Arabi. Radouan werd afgelopen vrijdag getroffen door een hartaanval. Deze klap kwam hij niet te boven waarop hij zondag op 43 jarige leeftijd overleed.

“Verschrikkelijk”, reageert Jules Lieveld (voorzitter SV Oosterheem), “wij kennen Radouan allemaal als een enorm fijne kerel. Ondanks dat hij alweer enige tijd geleden gestopt is bij SV Oosterheem hadden we nog regelmatig contact. De laatste jaren heeft hij met veel tegenslagen te maken gehad, dat weten we allemaal. Maar het ging weer goed met hem. Met zijn gezondheid ging het beter, hij woonde weer samen met een lieve vriendin in een leuk samengesteld gezin. Heel fijn voor hem. Ik had ook bewondering voor hem hoe hij nadat zijn vrouw overleed gedurende een bepaalde periode zijn gezin draaiende hield. Zijn overlijden is een drama voor zijn twee kinderen. Die moeten nu zonder ouders verder. Ik heb er geen woorden voor”.

“Ik heb Radouan ergens aan het begin van deze eeuw als collega leren kennen”, vult Philip Bras (penningmeester SVO) aan, “toen hij kwam werken op de administratie van Imtech. Naast zijn passie voor het werk hadden wij een enorme klik omdat we allebei ‘voetbalgek’ waren. Eigenlijk spraken we alleen maar over voetbal en was werk een leuke afleiding. Radouan was trainer bij DWO en al op jonge leeftijd gestopt als voetballer, maar voor mij was al snel duidelijk dat ik deze jongen moest overhalen om naar SV Oosterheem te komen. En dat lukte. Niet als trainer maar als verdienstelijk voetballer. We hebben mede aan hem te danken dat SV Oosterheem promoveerde naar de vierde klasse”.

Bij SV Oosterheem kreeg Radouan te maken met trainer Fred van Dokkum en leider Albert Foekema. Trainer Fred van Dokkum: “Radouan was inderdaad een hele goede verdediger. Niet snel maar wel iemand met heel veel spelinzicht. Hij was als het ware een verlengstuk van mij op het veld. En zoals Philip al aangaf, kon je met hem heel goed praten over het spel zelf. Nadat hij gestopt was als voetballer is hij ook nog enige tijd mijn assistent geweest. Hij had ambities om verder te gaan als trainer. Dat had hij in zich. Door omstandigheden moest hij hiermee stoppen. Daarna hielden wij wel contact. Hij was altijd welkom op de club en graag gezien. Ik kan me echt niet voorstellen dat dit hem is overkomen”.

Albert Foekema denkt er precies zo over. “Laatst kwam ik hem tegen in het Buytenpark toen hij aan het fietsen was met zijn vriendin. We hebben nog stil gestaan bij het verleden, herinneringen opgehaald. En natuurlijk gesproken over de toekomst. Hij had mooie plannen. Ik was echt blij voor hem. Dat het zo goed met hem ging. We zijn allemaal erg verdrietig en hij blijft voor altijd in onze gedachten!”.

-advertenties-

-goede doel-