Het officiële startsein is gegeven: De CultuurZomer is begonnen! Een zomer vol met leuke culturele activiteiten die nu wél kunnen. Activiteiten die passen binnen de versoepelde maatregelen. De komende drie maanden zullen vol in het teken staan van de CultuurZomer Zoetermeer.

cultuurzomerIn de maanden juni, juli en augustus worden de maatregelen steeds meer versoepeld. Het Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer helpen de culturele organisaties en makers die activiteiten en programma’s aanbieden die passen binnen de richtlijnen van het RIVM. Er hebben zich al veel culturele partners gemeld met creatieve ideeën. De volgende programma’s deelt de organisatie graag alvast, als voorproefje van alles wat er komen gaat.

Survivalpop: ‘Little-One-Man-Shows’
In de maanden juli en augustus kun je online het project Survivalpop bijwonen. Speciale quarantaine-edities die wekelijks op YouTube en op andere sociale media geplaatst worden met optredens door verschillende lokale artiesten. In deze safe opgenomen mini-clips zal telkens één soloartiest zich presenteren. Houd de website in de gaten voor alle leuke artiesten.

Museum de Voorde: Wie is jouw held?
Museum de Voorde sluit zich ook met een aantal activiteiten aan bij de CultuurZomer. Vanaf 1 juli start het museum met een actie om in contact te komen met Zoetermeerse ‘Stoere Helden’ die zich enorm hard hebben ingezet tijdens de coronacrisis. In samenwerking met Terra Art Projects zullen deze ‘Stoere Helden’ in het zonnetje gezet worden met een bijzonder kunstwerk. Nomineer nu jouw held voor dit mooie project. Wie heeft de afgelopen maanden lange dagen en nachten gemaakt en wie sprong er het hardst bij waar het nodig was? Geef die persoon dan nu op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet doet jouw held mee aan dit project!

Quarantainekunst
Kom coronaproef kunst bekijken achter het raam, in de tuin of op het balkon. Kunst op minimaal 1,5 meter afstand zichtbaar vanaf de openbare weg: dat is quarantainekunst. Je komt op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest en je ziet dingen die je nog nooit eerder zag. Dit Haagse concept komt naar Zoetermeer en er worden hiervoor nog ramen gezocht! Wil jij graag kunst achter jouw raam tentoonstellen? Meld je dan nu snel aan! Kijk voor meer informatie op de website www.quarantainekunst.nl.

Oproep aan de stad
Heb jij een goed initiatief dat past binnen de maatregelen? Of is je voorstelling, evenement of project afgelast en wil je toch kijken wat er wél mogelijk is? Laat het dan weten via www.cultuurzomer079.nl.

-advertenties-

-goede doel-