sitin vredeHet ILOZ / Ambassade van Vrede roept alle Zoetermeerders op om op 1 juli mee te doen met een sit-in voor de vrede. De aanleiding voor dit compassie-evenement is het zinloze geweld wat de dood van George Floyd in Amerika veroorzaakte.


Flip Bakker, ILOZ: “Ook in Zoetermeer worden we aangesproken door deze beelden van zinloos geweld. Als ILOZ / Ambassade van Vrede zoeken we daarop een antwoord. Een antwoord dat past bij Zoetermeer als stad van Compassie. Dat is de inzet van het compassie-evenement op 1 juli: what’s the matter – let’s stay together!”


Op de Markt is voldoende ruimte om op een veilige manier samen te komen en op een respectvolle manier samen uitdrukking te geven aan verontwaardiging en protest. Er zal een (beperkt) sprekersprogramma zijn, over de hele breedte van het anti-discriminatie artikel in de Grondwet: afkomst, lhbti, gehandicapten. Zoetermeerder Jos Douma, de Nederlandse ambassadeur voor de vrijheid van levensovertuiging heeft inmiddels toegezegd hieraan zijn medewerking te verlenen.


De Sit-in voor de vrede zal gehouden worden op woensdag 1 juli, van 19.00-20.30 uur op de Markt in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-