Bé Emmens 2Bé Emmens, oud-wethouder van Zoetermeer, is zondagavond 14 juni overleden. Hij was in Zoetermeer 11 jaar wethouder, van 2003 t/m 2014 en ook oud-voorzitter van de VVD Zoetermeer.

De VVD Zoetermeer plaatste op hun website een kort ‘In memoriam’ voor Bé Emmens. ‘Geschokt en intens verdrietig zijn wij met het plotselinge overlijden van oud-wethouder en oud-voorzitter van de VVD Zoetermeer Bé Emmens.

Wij herinneren Bé als een mooi mens, met hart voor onze stad en voor onze partij. Bé heeft Zoetermeer een stukje mooier en beter gemaakt, door zich intensief en kundig in te zetten voor projecten als de inrichting van Dutch Innovation Park, de uitbreiding van Snowworld en de komst van station Bleizo. Ook voor onze partij was zijn inzet groot, waren zijn bijdragen van grote toegevoegde waarde en was zijn aanwezigheid altijd zo gewaardeerd.’

Oud-burgemeester Aptroot werkte enkele jaren samen met wethouder Emmens. Hij reageert geschokt op het overlijden: “Afschuwelijk bericht dat Bé Emmens is overleden. Hij was een goede (top)ambtenaar en vervolgens bestuurder, 11 jr wethouder Zoetermeer. Deskundig, aimabel, collegiaal en teamspeler. Hij heeft veel voor Zoetermeer betekend. Ik wens zijn partner, kinderen en familie veel sterkte met dit onverwachte grote verlies en gemis.”

haan en emmens

Bé Emmens werd in juni 2014, bij zijn afscheid als wethouder, samen met wethouder Edo Haan benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Portretfoto: uit 2012, gem. Zoetermeer
Foto onderscheiding: Fotoflex

-advertenties-

-goede doel-