20190626 veteranendag Zoetermeer GVW 5812De veteranenavond met optocht en vele militaire voertuigen op de Markt kan in verband met de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. Er zouden teveel mensen op zo’n evenement af kunnen komen, waardoor het niet meer mogelijk is om een veilige afstand te bewaren.


In plaats van het grote evenement wordt nu een kleine bijeenkomst georganiseerd, waarbij 25 Zoetermeerse veteranen aanwezig kunnen zijn. Het college nodigt willekeurig gekozen Zoetermeerse veteranen uit om op zaterdag 27 juni om 10.00 uur samen met de burgemeester de veteranenvlag te hijsen bij het Stadhuis aan de Engelandlaan. Daarna is er een kleine bijeenkomst op het Stadhuis, waar de burgemeester een korte toespraak zal houden.


Via een livestream op de website van de gemeente is het hijsen van de veteranenvlag bij het Stadshuis én de toespraak van burgemeester Lokker rechtstreeks te volgen. Alle in Zoetermeer wonende veteranen, dit zijn er 621, krijgen op Veteranendag een dankkaart met een blijk van waardering.

Foto: Veteranenavond 2019

-advertenties-

-goede doel-