20200330 17737Donderdag 18 juni wordt in een extra raadsvergadering bekend wie de nieuwe burgemeester van Zoetermeer zal worden. De gemeenteraad zal twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten.

Eerst wordt in een besloten bespreking de bevindingen van de vertrouwenscommissie besproken met de raad, daarna wordt in een openbaar deel van de vergadering de eerst aanbevolen burgemeesterskandidaat bekendgemaakt. Deze bekendmaking is live te volgen via internet. De gemeenteraad zal twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Profielschets

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, ontving 11 sollicitaties voor de burgemeesterspost in Zoetermeer. De vertrouwenscommissie heeft vervolgens gesprekken gevoerd met de geselecteerde kandidaten. De aanbeveling wordt gedaan op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets van de nieuwe burgemeester.

De nieuwe burgemeester zal naar verwachting per 1 oktober 2020 het ambt gaan bekleden. Tot die tijd zal burgemeester Lokker als waarnemend burgemeester aanblijven.

Foto: oud-burgemeester Aptroot bij zijn afscheid van Zoetermeer, 30-3-2020

-advertenties-

-goede doel-