i PgSWR4b X3Het is nog steeds moeilijk om elkaar te ontmoeten en samen te komen door het coronavirus. Toch vindt de organisatie van de Vredesweek Zoetermeer het juist in deze tijd zo belangrijk om de verbinding blijven zoeken. De Kick off van de Vredesweek ging dan ook gewoon door, zij het digitaal.


Op de digitale snelweg kwamen organisatoren en partners van de Vredesweek Zoetermeer bijeen om te spreken over de activiteiten van de komende Vredesweek. Want dát die er gaat komen, daarover is geen twijfel, aldus Flip Bakker van het ILOZ. Van 21 -26 september worden er in de Vredesweek weer vele activiteiten georganiseerd, waarbij de organisatie rekening houdt met de coronamaatregelen. Donderdag 4 juni werd tijdens de Kick off een tipje van de sluier opgelicht en een aantal activiteiten besproken. In ieder geval de Walk of Peace en het Vredesdiner zullen weer worden gehouden, met 1,5 meter afstand.
Het thema voor de komende Vredesweek is 'Vrede verbindt verschil'. Flip Bakker: “De Vredesweek is hét moment om elkaar te ontmoeten. Om te ontdekken wat goed is voor jezelf én voor de ander. Zelfs als we misschien niet in grote groepen bij elkaar kunnen komen vanwege het coronavirus, juist dan. Vrede verbindt verschil. Vrede verbindt ons met alle anderen, met elkaar.”

 

Niet wegkijken voor discriminatie en racisme

ambassade vd vredeAmbassadeur van de vrede, Derya Yula, riep op tot meer verbondenheid en sociale cohesie in de stad. Zij was eerder deze week diep geraakt door de gebeurtenissen rond de dood van de Amerikaanse George Floyd die omgekomen is door politiegeweld.

Derya : “De dood van George Floyd die omgekomen is door zinloos politiegeweld heeft er toe geleid dat veel mensen niet langer stil willen blijven en dat ze niet langer weg willen kijken voor discriminatie en racisme. Als ambassadeur van vrede ben ik van mening dat het belangrijk is dat we ons uitspreken en niet langer accepteren dat we nog steeds, vandaag de dag worden geconfronteerd met uitsluiting en schending van mensenrechten. Ieder doet dat op zijn eigen manier, maar wel op een vredige manier. Want haat kan je niet met haat verdrijven, ook niet met geweld en ook niet met vernielingen en plunderingen. Vrede is hierin de weg en dat begint bij jezelf, want wanneer je vrede hebt met jezelf, kan je vrede hebben met je naasten, je omgeving en de rest van de wereld.”

Foto: Vredesweek 2019, Walk of Peace

-advertenties-

-goede doel-