cdabezoek-cdasite

Het werkbezoek van een grote delegatie van CDA leden uit Den Haag werd afgesloten met een bezoek aan de perrons 28/61 in Oosterheem. Op de locatie Perron 28 werden de gasten eerst rondgeleid door het huis en daarna ontspon een levendig gesprek over ‘wat heeft een nieuwbouwwijk als Oosterheem nu nodig om samenhang te ontwikkelen’. Het antwoord was niet moeilijk: perrons, waar mensen zich thuis voelen, waar ze even kunnen zijn en dan weer verder gaan, met mensen die ze op het perron hebben leren kennen.

Van Perron 61 was Erik Verwoerd aanwezig en van Perron 28 Wilma van Hengel, plus de bestuursleden Willem Vermeulen, Sietske Rustenburg en Rob van der Berg.

Eenzaamheid is een thema waar veel over gesproken wordt en ook daar waren de mensen van het CDA benieuwd naar: wat doen de perrons voor mensen die eenzaam zijn? De perrons proberen om buren te activeren om met hun buren naar de activiteiten van de perrons te komen. Kinderen en tieners kunnen ook heel eenzaam zijn en daarom is er veel clubwerk vanuit de perrons. De maaltijden hebben vooral op Perron 28 een goede werking. Mensen komen elke week en zo ontstaan netwerkjes. Ruth Peetoom keek met veel belangstelling naar alle kleine pannetjes in de keuken keek.

Na een uur kon de delegatie zich met moeite los maken van de gesprekken. Nu maar hopen dat op politiek niveau er iets met de informatie gedaan kan worden.

-advertenties-

-goede doel-