Museum De Voorde opent op 2 juni haar deuren na een periode van sluiting door corona. Dit moment wordt aangegrepen voor de start van twee projecten. Een eigentijdse reflectie op het wel en wee van Zoetermeerders in coronatijd en een actie om Zoetermeerse ‘Stoere Helden’ in het zonnetje te zetten.


Afbeelding Stoere Helden
Dit zijn wij! – Corona Canvas

Om de coronatijd in beeld te brengen, roept Museum De Voorde iedereen op om creatieve uitingen te delen op het ‘Dit zijn wij! – Corona Canvas’.

Heb je de tijd thuis creatief doorgebracht? Heb je nieuwe talenten ontdekt? Heb je tekeningen, schilderijen of foto’s gemaakt of bijvoorbeeld verhalen geschreven? Deel je creaties op het Corona Canvas in Museum De Voorde.

Je kunt je creatie tussen 2 juni en 31 juli langs brengen bij of opsturen naar: Museum De Voorde, Zuidwaarts 2, 2711 HA Zoetermeer. De aangepaste openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 12-17 uur en op zaterdag en zondag van 12-17 uur. Je kunt ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar het is leuker als je het werk in het echt komt laten zien.


Stoere Helden tijdens Corona

Vanaf 1 juni start Museum De Voorde een actie om in contact te komen met Zoetermeerse ‘Stoere Helden’ die zich met hart en ziel hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Samen met Terra Art Projects wilt het museum deze ‘Stoere Helden’ op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Zoetermeerse kunstenaars maken gebaseerd op hun kleine en grote heldendaden speciaal voor hen een kunstwerk. Van de ‘Stoere Helden’ maakt Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, een portretfoto. De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 18 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

Het museum roept iedereen op om hun ‘Stoere Helden’ te nomineren. Mensen die de afgelopen maanden lange dagen en nachten maakten. Volhouders die vrijwillig elke keer opnieuw op de fiets klommen om contact te maken met eenzame ouderen, al was het maar door een raam of vanaf de stoeprand. Doorzetters die bijsprongen waar het door de crisis het hardste nodig was. Iedereen kent wel zo iemand. Of het nu een hulpverlener is of die ene buurvrouw van om de hoek die altijd voor iedereen klaarstaat.

Meld je ‘Stoere Held’ aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uit de inzendingen worden 12 ‘Stoere Helden’ uitgekozen om mee te doen aan het project.

-advertenties-

-goede doel-