Muziek in Museum De VoordeMuseum De Voorde in het Zoetermeerse Centrum is al druk bezig voor de heropening vanaf 2 juni. Pieter-Jan Oddens, museum De Voorde: “We zijn heel blij dat we eindelijk weer bezoekers mogen ontvangen in het museum en doen er alles aan om dat zo veilig mogelijk te doen!”


De Voorde is nu bezig om een nieuw online ticketsysteem op te zetten waarmee mensen online een tijd kunnen reserveren, bezoekers kunnen dan ook gelijk aangeven of ze 2 of 3 uur in het museum willen blijven. “Dat maakt het veel makkelijker om goed te kunnen monitoren hoeveel bezoekers er in het museum zijn”, aldus Pieter-Jan, “We hebben per openingsdag ongeveer 5 man personeel dus er mogen nog 25 bezoekers naar binnen.”


Het museum had al een duidelijke looprichting door de tentoonstelling heen, maar deze wordt nu nog beter aangegeven, zodat bezoekers zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand kunnen houden. Passeren is mogelijk bij de wat grotere ruimtes in de tentoonstelling. De kassa is inmiddels voorzien van een plexiglas scherm om de bezoekers en medewerkers te beschermen en het museum heeft bestellingen geplaatst voor handgel, schoonmaakdoekjes en handschoentjes voor bezoekers. “We hebben veel objecten die mogen worden aangeraakt, dus zullen we extra vaak schoonmaken”, legt Pieter-Jan uit.

 

Gratis lespakketten voor scholen

Ondanks de openstelling in juni blijft het voor het museum lastig om groepen scholieren te ontvangen in het museum, het maximale bezoekersaantal van 25 wordt dan al snel overschreden. Om de leerlingen toch een kijkje te gunnen in het museum heeft De Voorde gratis lespakketten voor scholen opgesteld, met verschillende thema’s. Zo kan de bovenbouw van de basisschool aan de slag met het thema ‘Tweede Wereldoorlog’, de jongste leerlingen kunnen kennismaken met het museum rond de vraag ‘Wat bewaar je in een museum?’. Pieter-Jan: “De lespakketten bevatten veel werkbladen en opdrachten waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen, heel handig voor de dagen dat zij thuis zijn omdat de andere helft van de klas naar school is”, aldus Pieter-Jan.

-advertenties-

-goede doel-