Nationale Kinderherdenking 4 mei 2019 Madurodam low res 1Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei organiseert dit jaar het allergrootste eerbetoon van kinderen, als alternatief voor de reguliere, grootschalige herdenking bij Madurodam. Ieder kind kan deelnemen en zijn video insturen.

Ter verrijking van het bloemen eerbetoon is er voor de jonge kijkers een ingetogen programma ontwikkeld, dat vanuit de huiskamer kan worden gevolgd. Zo deelt Ileen (10 jaar) haar verhaal over de oorlog in Syrië, en zingt Yosina (13 jaar) de Nederlandse versie van John Lennon’s ‘Imagine’.
Daarnaast legt de 16-jarige burgemeester van Madurodam, Büsra namens alle kinderen van Nederland een krans en speelt de 14-jarige Sofie de taptoe vanaf de 20-meter hoge vuurtoren van Madurodam, gevolgd door de landelijke twee minuten stilte. Winnaar van The Voice Kids 2019, Silver, zet vervolgens ter afsluiting van het eerbetoon het Wilhelmus in. En alle kinderen in Nederland kunnen met hem meezingen. Kinderen kunnen namelijk tot en met 1 mei een video insturen (naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), waarop zij het volkslied zingen. Deze video’s worden gebruikt ter afsluiting van de live registratie.

Voor een overzicht van livestream locaties: www.nationalekinderherdenking.nl/livestream 


Kosteloos aanmelden voor vrijheidsbloem

Kinderen die (kosteloos) op afstand een bloem willen laten neerleggen, kunnen zich aanmelden via www.nationalekinderherdenking.nl/vrijheidsbloem.  Op de dag zelf vormen al deze vrijheidsbloemen tezamen een grote bloemenzee, als eerbetoon van alle kinderen in Nederland, voor allen die in het verleden hebben gevochten voor onze vrijheid. En een teken van respect en hoop voor de toekomst. Het eerbetoon vindt plaats op het George Maduroplein voor Madurodam. Het Haagse familiepark werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro en is als vrolijkste oorlogsmonument ter wereld de jaarlijkse locatie van de Nationale Kinderherdenking 4 mei.

-advertenties-

-goede doel-