lunch sibel 2 fotograaf remco koersHet Oranje Fonds schenkt 4.000 euro aan het project Kookmaatjes van stichting Piëzo. Piëzo is met het initiatief Kookmaatjes gestart omdat zij merkte dat mensen behoefte hebben aan verse maaltijden in deze coronatijd.

Projectleider Sunita Ganga: “We werden vaak gebeld door ouderen die nu niet meer naar de wijkmaaltijd in hun wijk (op een Piëzo-locatie) kunnen komen en onder de risicogroep vallen. Het lukt hen vaak niet meer om een verse maaltijd te koken. Zo ontstond het idee om te starten met Kookmaatjes.”

De kookmaatjes bereiden wekelijks een maaltijd voor en/of met elkaar. Samen overleggen ze wat er gekookt wordt. Eén van de twee doet de boodschappen en met een videoverbinding bereiden ze samen een gerecht. Voor mensen voor wie het niet mogelijk is zelf te koken, zorgt het kookmaatje dat er bij hem of haar een heerlijke maaltijd wordt bezorgd. Piëzo werkt nauw samen voor dit project met het vrijwilligersplatform Zoetermeer voor Elkaar. Via dat platform hebben zich vrijwillige kookmaatjes aangemeld en mensen die maaltijden willen rondbrengen.

Sunita: “Mensen zijn soms in tranen van dankbaarheid. Ook krijgen de Kookmaatjes een hoop positieve reacties zoals: wat heb je mij verwend en wat was het eten heerlijk!”

 

Hoe kunnen anderen (jou) helpen?

Als je iets wilt en kunt betekenen, schroom niet. Ben je enthousiast geworden en wil je zelf ook kookmaatje worden? Neem dan contact op met Sunita Ganga 06-40284764, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fotograaf: Remco Koers

-advertenties-

-goede doel-