Sofie welp bij Scouting JMC scout thuis

Sofie zette haar tentje in de tuin neer

In verband met het coronavirus heeft Scouting Nederland geadviseerd om de wekelijkse opkomsten en kampen tot 1 juni niet door te laten gaan. Scoutinggroep John McCormick uit Zoetermeer volgt dit advies, maar wilde toch een leuke uitdaging voor de scouts organiseren.

Hoewel de scouts even niet fysiek bij elkaar kunnen komen bieden de vrijwilligers van de verschillende speltakken de jeugdleden wel diverse alternatieve programma’s aan. Zo hebben de Bevers een doe-boek thuis gestuurd gekregen. Ook de Welpen en Vrijbuiters krijgen wekelijks nieuwe opdrachten, de Verkenners kunnen thuis aan insignes werken en de Gidsen krijgen challenges via de appgroep en sturen hier leuke foto’s en filmpjes van terug. De Explorers verzonnen onder andere een online quiz en de Pivo’s en Stam skypen en spelen online bordspelen.
In het Paasweekend stond er een speciale activiteit op het programma: een weekendje weg in je eigen huis! Alle kinderen van Nederland werden uitgedaagd om een tent op te zetten in de huiskamer, logeerkamer, in de tuin of op het balkon. Sofie, welp bij Scouting JMC is er helemaal klaar voor en zette haar tent op in de tuin. Zo valt er toch nog heel wat te beleven.

Daarnaast heeft Scouting Nederland een speciale website gelanceerd: ikscoutthuis.nl.  Op deze website staan een heleboel uitdagende activiteiten die continu worden aangevuld. Scouting wil graag een bijdrage leveren aan de samenleving, juist ook in deze tijd. Daarom is het aanbod aan activiteiten niet alleen voor scouts, maar ook beschikbaar voor kinderen die geen lid zijn van Scouting.

-advertenties-

-goede doel-