ed542a07 c091 4803 bd5c 882b07c2832b copyHet coronavirus zorgt voor grote ontregeling in onze maatschappij. Zoetermeer Actief vindt het belangrijk om te horen hoe de jeugd deze crisis ervaart. In een serie interviews vertellen Zoetermeerse jongeren hoe zij omgaan met de maatregelen en wat voor hen de gevolgen zijn.

Vertel eerst even iets over jezelf!
Mijn naam is Tim Lausberg en ik ben 13 jaar, in juli word ik 14. Ik heb een oudere en een jongere broer, samen met mijn ouders wonen we in Oosterheem
Ik zit in op Onc parkdreef en doe momenteel 2 gymnasium, de leukste vakken zijn techniek en handvaardigheid. Elke zaterdagochtend doe ik aan Kempo dat is een Chinese vechtsport. Verder bezorg ik wekelijks de krant in de wijk naast onze wijk.

Hoe ga jij met de coronacrisis om? 
Ik blijf gewoon thuis behalve voor mijn krantenwijk, ik let wel goed op de 1,5 meter regel bij het bezorgen. De communicatie middelen die ik vooral gebruik zijn whatsapp en email,voor school gebruiken we teams.
Ik vind de genomen maatregels prima, misschien zelfs niet streng genoeg omdat je soms toch ziet dat mensen zich er niet aan houden.

Hoe breng jij je dagen nu door?
Eigenlijk niet heel anders dan dat ik normaal doe. Dat betekent dat ik mijn schoolopdrachten maak en voor de rest lees ik veel. Ik speel games en kijk tv, op donderdag loop ik mijn krantenwijk.
En ik ga met mijn moeder mee als ze de honden uitlaat, we lopen dan wel op afgelegen plekken. 

Welke gevolgen ondervind jij van de maatregelen?
Dat ik een stuk minder buiten ben. Mijn sociale wereld toch ineens beperkt is.
En dat de Kempo stil is komen te liggen dat vind ik erg jammer. En uiteraard kan ik thuis prima mijn schoolwerk doen maar op school zelf aanwezig zijn is toch veel fijner.

Hoe zie jij je toekomst nu? 
Ik zie mijn toekomst eigenlijk nog steeds hetzelfde, maar ik zit met school pas in het 2de jaar dat is sowieso geen spannend iets. Ik begrijp dat b.v examen leerlingen ineens dingen zien veranderen.
Het enige waar ik mij misschien een klein beetje zorgen om maak is dat ik zelf corona krijg

Wat is het eerste dat je gaat doen als de coronacrisis achter de rug is?
Naar buiten en weer ouderwets dingen doen. Musea bezoeken, een filmpje pakken, gewoon weer met mensen praten.

-advertenties-

-goede doel-