hulp bij coronaBurgers in de stad starten zelf acties op om hun buren of andere kwetsbare personen te helpen. Mensen met een zwakkere gezondheid en ouderen lopen meer risico bij het corona virus, vaak wordt hen aangeraden helemaal niet meer de deur uit te gaan. Maar boodschappen of medicijnen moeten wel worden gehaald.


Er zijn verschillende websites en hulpgroepen op bijvoorbeeld Facebook en Whatsapp. Mensen bieden hier aan om een boodschapje te halen voor iemand die dit niet meer kan, even de hond uit te laden of op kinderen te passen. Ook mensen die hulp nodig hebben, kunnen dat aangeven.

 

Veilig helpen

De politie drukt iedereen op het hart om ook de veiligheid niet uit het oog te verliezen. De meeste mensen zijn hulpvaardig en bedoelen het goed, maar er zijn ook oplichters bij. Zo raadt de politie zowel mensen die helpen als mensen die hulp nodig hebben aan om nooit pinpas en code te vragen of af te geven. Veel winkels accepteren geen contant geld meer in verband met contact regels, maar boodschappen kunnen ook voorgeschoten worden en later per bank worden terugbetaald.

Zoetermeer voor elkaar
https://www.zoetermeervoorelkaar.nl/ is de nieuwe website van de gemeente Zoetermeer voor vrijwilligers. Er is nu ook een aparte afdeling gemaakt voor 'coronahulp', waardoor mensen die willen helpen en mensen die hulp zoeken elkaar snel kunnen vinden.

Coronahulp via Facebook:
https://www.facebook.com/coronahulpzoetermeer

Coronahulp via Whatsapp:
Een chatgroep voor hulpaanbieders en hulpvragen
https://chat.whatsapp.com/IwCnXmcrWl5AuJf96sPGCQ?fbclid=IwAR2vxZjUpmYgN071fNo3g4F_ov-gsTGPjKJ3rhF2CT3NSa1KJu_yP8UwKzI

Coronahulp website:
op deze website kun je per wijk jouw hulp aanbieden
https://coronahulpzoetermeer.nl/

Nextdoor maakt per wijk contact mogelijk tussen buren, die ook onderling hulp aanbieden:
https://nextdoor.nl/

Coronahulp van Palet Welzijn:
Er zijn briefjes gemaakt die men door de bus kan doen van buren
https://paletwelzijn.nl/2020/buuractie-laten-we-elkaar-zoveel-mogelijk-helpen/

-advertenties-

-goede doel-