IMG 3639De geel/blauwe imposante tent opgesteld naast het Silverdome verklapt al genoeg, er is circus in de stad. Circus Maximum is terug na hun vorige bezoek in 2019, met een heel nieuw programma. De artiesten uit alle delen van de wereld en hun acts zijn nog te bewonderen tot 8 maart.

De verwarmde tent en de vernieuwde stoelen zorgen ervoor dat de bezoekers optimaal kunnen genieten. De 2 uur durende voorstelling brengt voor ieder wat wils. Acrobaten uit Kenia met piramides en limbo, een geblinddoekte koordanser, een honden act waarbij de 5 honden hun kunsten vertonen. De mooie band tussen mens en dier wordt vertoond tijdens de ‘Pas de Deux’, ballet op de rug van een paard tijdens galop, alleen mogelijk als beide elkaar volkomen vertrouwen. De rode draad door de avond is de terugkerende clown Davy, die het de spreekstalmeester knap lastig maakt. Het spectaculaire einde van de avond wordt gebracht door de Crazy Brothers, met hun act op het Wheel of death. Circus Maximum wil dat iedereen van jong tot oud, de echte circus beleving ervaart en even mee reist in hun droomwereld.

 20200227 16888 copy  20200227 17065 copy  20200227 17170 copy

Jongste circusdirecteur van Europa

20200227 17196Het circus dat vorig jaar werd opgericht staat onder leiding van Kevin van Geet, de jongste circusdirecteur van Europa en tevens spreekstalmeester. Vijf jaar geleden startte hij met een wintercircus op een vaste plek in Etten-Leur. Zijn droom, een groot circus terugbrengen in Nederland, bereikte hij met Maximum. Laten zien dat je met een circus echt iets kan bereiken is daarbij zijn insteek. Kevin: “Ik pak het alleen zakelijker aan, met een klein team en goede marketing.”
Kevin heeft geen vast team artiesten, maar huurt zijn acts in op zzp-basis voor een periode van 3 maanden. Zo kan Maximum elke keer een wisselende show neerzetten en krijgen de bezoekers elke keer een nieuwe show te zien. “Het is alleen best veel werk, steeds nieuwe artiesten zoeken”, vertelt Kevin, “Ze moeten niet alleen een goede act hebben maar ook binnen het team passen. We werken in die 3 maanden nauw samen dus een goede klik is onmisbaar. Dat we in elke gemeente die we vorig jaar bezochten dit jaar terug mogen komen bewijst wel dat het werkt.” Uiteraard kan men alles tegenwoordig op internet vinden, maar de echte circus beleving vind je alleen in de tent.

Kevin van Geet is al van jongs af aan in de ban van het circus. Zijn opa is oprichter en directeur van een circus. “Mijn ouders waren verstandig en bouwden een leven op buiten het circus”, lacht Kevin. “Ik heb na mijn middelbare school een hbo-opleiding gedaan, maar zag mezelf niet op kantoor.” Met circus Maximum stapt hij dus in de voetsporen van zijn opa. Die hem soms nog voorziet van adviezen, al bemoeien ze zich niet met elkaars circus. Wel hopen ze beide dat het circus altijd blijft bestaan. “Het circusleven moet je droom en passie zijn en ondanks 2 echte circusscholen in Nederland, zien we die artiesten vooral naar het theater gaan.”

Circus Maximum staat nog tot 8 maart in Zoetermeer. De voorverkoop is op elke speeldag van 11.00 tot 12.00 en één uur voor aanvang van de voorstelling aan de circuskassa. Check voor meer informatie en alle tijden de website www.circus-maximum.nl  Tip: op woensdag 4 maart is het familiedag, alle plaatsen (m.u.v. Loge) kosten dan maar € 10,00 per persoon!

 IMG 3184  IMG 3442

Foto ('s) door: Mark Neijssel en Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op: https://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/6029792

-advertenties-

-goede doel-