jiptip februariHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! In februari is het de Maand van de Liefde en besteedt het JIP extra aandacht aan liefde en seksualiteit.

Ouders hebben de lastige taak om jongeren wegwijs te maken in dit vrij complexe thema. Soms kan het zijn dat jongeren, ouderen óf beiden het ongemakkelijk vinden om erover te praten. In dat geval is er gelukkig het Sense-spreekuur. Dit wordt verzorgd door deskundigen van het Centrum Seksuele Gezondheid en vindt iedere maandagmiddag plaats op het JIP. Dit is een spreekuur waar jongeren gratis en anoniem terecht kunnen met vragen over anticonceptie, grenzen stellen, een soa-test of zwangerschapstest. Ook kunnen jongeren bij het Sense-spreekuur terecht met vragen over de eerste keer seks.

Afspraak maken kan via de website van het JIP!

De eerste keer seks

Het kan zijn dat je helemaal klaar bent voor de eerste keer seks, maar misschien twijfel je: ben je er al aan toe? Stel jezelf de volgende 5 vragen!
- Heb je er zin in?
Merk je dat je veel zin hebt in zoenen en aanraken? Vind je die ander leuk en aantrekkelijk? Ben je opgewonden en wil je meer? Dan is de kans groot dat je er klaar voor bent.


- Vertrouw je de ander?
Zoenen, strelen en seks zijn fijn als je de ander vertrouwt. En als je je op je gemak voelt bij elkaar. Twijfel je? Wacht er dan mee.


- Kies je er zelf voor?
Kies jij zelf voor seks? Of blijft de ander maar aan je hoofd zeuren als je ‘nee’ zegt? Zoenen, strelen en seks doe je omdat je er allebei zin in hebt, niet om de ander tevreden te houden.


- Weet je hoe veilig vrijen werkt?
Weet jij al alles over condooms en anticonceptie? Of heb je nog vragen? Weet hoe het werkt vóórdat je begint.


- Speelt je geloof een rol?
Wil je maagd blijven vanwege je geloof? Willen jouw ouders dat? Of wordt het van je verwacht door je kerk of moskee? Bepaal wat jij belangrijk vindt en waar jij voor kiest.

Twijfel jij of heb je andere vragen? Kijk op de website of kom langs bij het JIP in Zoetermeer! Op maandag t/m donderdag zit er voor jou tussen 13:00 en 17:00 een jongerenadviseur voor je klaar om jou te helpen. Je kunt het JIP vinden op Stadhuisplein 1 in het Stadhuis-Forum op verdieping 2A.

Stel je je vraag liever online? Dat kan ook! Je kunt mailen of je vraag whatsappen (06-15888955)

-advertenties-

-goede doel-