Happy Days 2019 2020Het nieuwe Zoetermeerse project Happy Days won de Award natuurinclusief bouwen en ontwerpen. Hoe hebben de ontwerpers de natuur hier een plek gegeven? De ontwerpers en projectontwikkelaar vertellen vanuit verschillende invalshoeken over dit project tijdens de stadslezing op 4 maart 2020.


Natuurinclusief bouwen en ontwerpen zorgt voor aantrekkelijke steden, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving zijn. Investeren in groene kwaliteit levert immers veel meer op dan alleen maar een mooi plaatje. Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomer, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Zoetermeer is al een hele groene stad. Hoe kunnen de daken en gevels van gebouwen gebruikt worden voor nog meer planten en dieren? Bouwers én particulieren kunnen met kleine en grote maatregelen heel veel doen.


Natuur krijgt prominente plek

Begin 2020 werd het binnenkort te realiseren woningbouwproject Happy Days door de Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot winnaar van de Award Natuurinclusief bouwen en ontwerpen 2019. Eén van de essenties van Happy Days is dat de natuur een prominente plek inneemt binnen het project, zodat er ook ruimte is voor verschillende dier- en plantensoorten.
Stadslezing met: Arjan de Groot, projectontwikkelaar bij ERA contour, Filippus van Leeuwen, landschapsarchitect van Plein06 architecten en Nina Ravestein is designer van natuur in de stad P.A.D. Landscape (Plant And Design), allen betrokken bij het project Happy Days.
Aanmelden voor de stadslezing kan via de website van het ArchitectuurPunt Zoetermeer, www.architectuurpuntzoetermeer.nl/agenda/stadslezing-natuurinclusief-bouwen/

Datum: woensdag 4 maart 2020
• Tijd: 19.00 – 20.30 uur
• Locatie: Stadhuis Forum, Forum Café, Stadhuisplein 1 Zoetermeer
• Organisatie: ArchitectuurPunt Zoetermeer

Foto: impressie project Happy Days

-advertenties-

-goede doel-