Woon Logo DEF 0Eind januari lanceerde de SP een meldpunt voor huurders van woningcorporatie Vestia voor een zwartboek. In korte tijd kwamen al honderden verhalen binnen. Daarnaast gaan lokale SP-afdelingen langs de deuren om meer verhalen op te halen.

De SP roept huurders van Vestia ook in Zoetermeer op hun verhaal te delen op huurdersverbond.nl/Vestia. De verhalen die binnenkomen zijn schrijnend: er is sprake van enorm veel achterstallig onderhoud, wat leidt tot vocht- en schimmelproblemen, oude CV-ketels, lekkages, kapotte deuren en kozijnen en nog veel meer problemen. De huurders voelen zich niet gehoord door Vestia. Marga, Vestia-Huurder: “Ze luisteren niet naar klachten. Ze beloven van alles, maar komen niets na.”

SP Kamerlid Sandra Beckerman ging al enkele keer mee met de lokale SP afdelingen om te luisteren naar Vestia huurders. Beckerman: “Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe Vestia huurders worden behandeld. Afspraken die niet worden nagekomen, huurders die worden geschoffeerd, genegeerd of simpelweg moeten leven in zeer ongezonde omstandigheden. We moeten dit zo snel mogelijk een halt toe roepen”.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-