SAM 0258Op woensdag 27 maart en dinsdag09 april van 19.30 – 22.30 uur in de hoofdbibliotheek (Stadshart) organiseert de UVV voor de derde keer inmiddels een cursus ‘Levensboeken schrijven’ in het kader van het project ‘Uw Verhaal Verteld’. In januari van dit jaar presenteerde de UVV voor de eerste keer een aantal binnen dit project geschreven levensboeken. Zowel de vrijwillige schrijvers als de vertellers zijn erg enthousiast over Uw Verhaal Verteld. Aan de deelname aan de cursus voor de vrijwillige schrijvers zijn geen kosten verbonden.

In dit project schrijven vrijwilligers het levensverhaal van senioren op (vanaf circa 65 jaar) en maken hiervan een prachtig boek. Hoe vaak niet zegt iemand: “ Daar zou ik een boek over kunnen schrijven”. Dat is exact wat vrijwilligers, de zo geheten schrijvers gaan doen. Eerst worden de vrijwillige schrijvers getraind om met ouderen in gesprek te gaan. In die training leert men hoe het is en voelt om zo’n gesprek te voeren, er wordt ingegaan op de levensloop, het daadwerkelijke gesprek en de toe te passen methodiek. Aan de hand van een speciaal kaartspel kunnen thema’s aan de orde worden gesteld.

Voor zowel de verteller als de verteller kan het project heel waardevol zijn, het levert veelal mooie verhalen op en leidt tot een tastbaar resultaat dat zowel voor de senioren als voor familie en vrienden betekenisvol is. Behalve vrijwillige schrijvers kan de UVV ook vertellers in het project plaatsen. Kent u familie of vrienden die hun levensverhaal graag laten optekenen in een prachtig boek? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen kan ook: 06 -12693156

-advertenties-

-goede doel-