bord parkeerplaatsBij de invoering van nieuwe parkeertarieven en -tijden in het centrum van de stad zijn fouten gemaakt, zo geeft het college toe. Wethouder Rosier: “De communicatie richting de bewoners had eerder in gang gezet moeten worden. Daar trekt het college lering uit.”

De bewoners en bezoekers in het Centrum werden begin januari geconfronteerd met hogere tarieven voor het parkeren en verruimde tijden waarop betaald parkeren geldt. Vorig jaar gold de plicht tot betaald parkeren tot 18.00 uur, nu is deze verruimd tot 23.00 uur. Pas 5 februari kregen de bewoners een brief van de gemeente waarin informatie stond over de veranderde parkeertarieven en -tijden.

Bewoners startten een petitie tegen het betaald parkeren na 18.00 uur en verschillende politieke partijen stelden vragen aan het college over het parkeren. Zó! Zoetermeer stelde vragen over een bezoekersregeling, waar het bezoek van bewoners in de avond gebruik van zou kunnen maken. Deze bezoekersregeling komt er voor de zomer, aldus het college: “Op basis van het advies wordt verwacht dat de korte termijn oplossing voor de zomer ingevoerd kan worden. In maart wordt de raad hierover geïnformeerd.”

 

Boetes

Er zijn geen boetes uitgedeeld voor auto’s die in januari zonder betaalbewijs geparkeerd stonden. Inmiddels zijn alle inwoners in het centrumgebied geïnformeerd middels een brief, is de informatie gepubliceerd in een stadsnieuwsartikel en op de website van de gemeente Zoetermeer om alle inwoners te informeren. Daarnaast zijn er op een aantal locaties extra borden geplaatst om de wijziging aan te geven.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-