Speeltuin Buytenwegh Gerrit AchterberghoveBij vakantiesite Holidu staat Zoetermeer op de 4e plaats als het gaat om kindvriendelijke steden in Nederland. Amstelveen heeft de hoogste score met 7,85, Zoetermeer scoort in totaal 6,86 punten.

De site heeft een lijst gemaakt met de beste steden om te bezoeken met (kleine) kinderen. Aan de hand van het percentage kindvriendelijke appartementen, het aantal pretparken, dierentuinen, kinderboerderijen, speeltuinen en ijssalons is per stad een kindvriendelijke score berekend.

Zoetermeer scoort goed met ouder-kind activiteiten. Het punt waarop de stad het echt wint van de rest zijn het aantal speeltuinen. In Zoetermeer worden de meeste speeltuinen geteld, genoeg mogelijkheden voor kinderen om van de glijbaan te roetsjen dus.
Ook Stadsboerderij de Weidemolen is bezocht en heel geschikt bevonden voor de kleinere bezoekers. Bij wat minder weer verwijzen ze naar een indoor speeltuin zoals Avontura. Alleen ijssalons kon het testpanel niet vinden, daarvoor scoorde Zoetermeer een 3,4, terwijl er toch prima ijssalons te vinden zijn in de stad, zoals Zuliani’s, Dolce Zoetermeer en Zinn.

Het rapportcijfer:

Vermaak: 8,4
Kindvriendelijke appartementen: 6,7
IJssalon: 3,4

-advertenties-

-goede doel-