Sadsboerderij De Weidemolen 2Stadsboerderij De Weidemolen bestaat in februari 10 jaar. Zij vieren dit op zondag 9 februari met een heus ‘Winterfeest’. De Weidemolen is tussen 13.00 en 16.00 uur omgetoverd tot een winterwonderland.

Jakobien Groeneveld, wethouder Groen, opent om 13.30 uur de fototentoonstelling ‘10 jaar stadsboerderij De Weidemolen’. Voor jong en oud staat er een ijs en ijskoud programma klaar. Kinderen kunnen de schaatsen onder binden en schaatsen op de schaatsbaan, meedoen met verschillende spelletjes zoals sneeuwballen gooien, het rendier gewei-spel, ijspegels vangen en in de stal een voederkrans maken voor de vogels. Iedereen die het koud heeft gekregen kan zich bij het kampvuur opwarmen en marshmallows roosteren. De spelletjeskaart kost € 3,00 per kind en is op de dag zelf bij De Weidemolen te koop. De entree is gratis.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de fototentoonstelling ‘10 jaar stadsboerderij De Weidemolen’. In het tuinhuis wordt informatie gegeven over verschillende dieren zoals egels, vogels en vleermuizen. De leerlingen van muziekschool Guitarmate en de band ‘Bring me the elephant’ maken het feest compleet en spelen in de Brasserie De Weidemolen livemuziek.

 

De geschiedenis

De naam van de boerderij ‘De Weidemolen’ verwijst naar een vroegere weidemolen die in de polder bij de Oostweg heeft gestaan. Op het terrein is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuur- en milieuvriendelijke maatregelen. Zo is er een nieuwe weidemolen geplaatst die het water in de sloot pompt, staat er een windmolen om energie op te wekken, liggen er zonnepanelen op het dak van het publieksgebouw en bespaart het sedumdak op de stal energie. Met hulp van warmtepompen wordt gebruik gemaakt van bodemwarmte.
Voor kinderen is er een speelplek en een avonturenpad met onder andere een waterspeelplaats. In de afgelopen tien jaar zijn er veel activiteiten georganiseerd zoals lessen over energiebesparing en schooltuinlessen voor basisschoolkinderen uit groep 5. Er is er onder andere een tuinhuis bijgebouwd die wordt gebruikt door de BSO De Weidemolen en de schooltuin.
 

-advertenties-

-goede doel-