alliantie kinderarmoedeIn Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen en jongeren op in armoede. De Publieksacademie Kinderarmoede wil het thema kinderarmoede bespreekbaar maken en tot werkbare oplossingen te komen. Dinsdag 11 februari is de academie in het Zoetermeerse Stadstheater.

Armoede heeft grote invloed op kinderen. Eén op de negen kinderen en jongeren maken zich zorgen of er wel geld is voor eten of schoolspullen, voelen stress bij hun ouders, of zijn zelf gespannen en kunnen zich moeilijker concentreren op school. Daarnaast is er een reëel risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten school.

Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede voor de regio Haaglanden en Holland Rijnland gaan organisaties samen de strijd aan tegen kinderarmoede. De Publieksacademie Kinderarmoede regio Haaglanden en Holland Rijnland is een initiatief van de Alliantie Kinderarmoede in samenwerking met stichting Piëzo, AJN Jeugdartsen Nederland, NDC Mediagroep, Stadstheater Zoetermeer, DPG Media en Divosa. De Publieksacademie Kinderarmoede is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij kinderen uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, vrijwilligerswerk, politiek en onderwijs. Aanmelden voor de Publieksacademie kan via publieksacademie.alliantiekinderarmoede.nl/zuid-holland/

Datum: Dinsdag 11 februari 2020
Aanvang: 19.00 uur - Info en netwerken, 20.00 uur - Start plenair programma
Locatie: Stadstheater Zoetermeer Theaterplein 10
De presentatie is in handen van Marijke Roskam

-advertenties-

-goede doel-