eurosDe Rekenkamercommissie van Zoetermeer heeft onderzoek gedaan naar de uitgaven op het gebied van armoedebeleid. De conclusies zijn schokkend. Een groot deel van de raad wil het rapport zo spoedig mogelijk op de agenda.

In 2017 is door de Rekenkamercommissie onderzocht hoe het armoedebeleid in Zoetermeer was georganiseerd. De conclusie was toen: “De verantwoording over de uitgaven voor het armoedebeleid - ruim 10 miljoen euro per jaar – is onvoldoende.” De gemeenteraad heeft vervolgens in november 2017 besloten dat het college voor verbetering moest zorgen. Uit een vervolgonderzoek van de Rekenkamercommissie is nu gebleken dat er nog helemaal niets is verbeterd. Het wachten was steeds op een nieuwe beleidsnota, maar die werd verschillende keren uitgesteld.

Zó!-raadslid Roel van der Vlies: “Aanstaande maandag, 3 februari, gaan we eindelijk de nieuwe beleidsnota bespreken en het is zaak dat de uitkomsten van dit rekenkameronderzoek direct worden meegenomen. Samen met de PvdA, FvdB, SP, VVD, PDvZ en CU/SGP hebben we verzocht het rapport maandag ook op de agenda te zetten. We willen precies in beeld hebben of de nieuwe beleidsnota de problemen oplost.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

http://www.zoetermeervooruit.nl/

https://www.pdvz.nl

-advertenties-

-goede doel-