20200110 15854De opruimwerkzaamheden na de brand bij Shurgard op nieuwjaarsdag trekken veel belangstelling van gedupeerden van de brand. Mensen die een opslag hadden bij het bedrijf komen langs om te kijken of er nog iets van waarde achter gebleven is, maar mogen het terrein niet op.

Het terrein wordt op dit moment gesaneerd omdat er ook asbest is aangetroffen. De gemeente houdt toezicht op deze werkzaamheden en controleert dagelijks of de werkzaamheden conform de daarvoor geldende wet- en regelgeving worden uitgevoerd.

Op het gehele terrein aan de Industrieweg 7 en 7A, het terrein van Shurgard, zijn asbesthoudende materialen aangetroffen. Hier wordt gewerkt met beschermende maatregelen. Op dit terrein wordt bijvoorbeeld gewerkt door middel van het nathouden van puin en met graafmachines met overdrukcabines, waardoor voorkomen wordt dat stoffen in de cabine komen.

Het terrein aan de Industrieweg 5B en 5D is slechts voor een klein deel vervuild met asbest, op dit terrein hoeft niet met speciale maatregelen gewerkt te worden.

-advertenties-

-goede doel-