picasso toneel2

Dit weekend (14 t/m 17 maart 2013) verraste het Picasso Lyceum de toeschouwers weer met hun jaarlijkse schooltoneel voorstelling. De leerlingen zijn verdeeld in twee groepen, de bovenbouw en de onderbouw. De bovenbouw zijn de vierde, vijfde en zesde klassen. De onderbouw is ingedeeld met de tweede en de derde klassen. Afgelopen jaar namen ze de toeschouwer mee op reis door Azië, maar dit jaar is gekozen voor een Griekse sfeer met de voorstelling Eureka! Een verhaal in het oude Griekenland met muziek uit de twintigste eeuw. Eureka! vertelt het verhaal van Andromeda die gaat trouwen met haar geliefde Perseus. Jammer genoeg voor haar is het land failliet. Ondertussen probeert de slechte Polydektes zijn macht te vergroten door Perseus op een onmogelijke missie te sturen om het hoofd van Medusa te halen. Verder in het verhaal dalen drie Goden van de Akropolis naar het paleis voor de bruiloft waardoor de chaos op het Griekse eiland compleet is!

picasso toneelHet verhaal Eureka! is grotendeels gebaseerd op de musical Mamma Mia. Ook dit jaar deden er weer ongeveer 100 leerlingen mee aan het schooltoneel. Deze leerlingen zijn niet alleen acteurs maar ook leerlingen die de techniek, styling & make-up voor hun rekening nemen.

Er komt een periode wanneer je voor de middelbare school ergens moet lopen.

Zoetermeer actief biedt ook stage plaatsen aan voor middelbare scholieren die hun maatschappelijke stage lopen. Onze MaS  reporter Samar Ahmed mocht even meekijken achter de schermen en heeft één van de personages mogen interviewen van de voorstelling. Melissa Sari speelt de kleedster van prinses Andromeda en gaf een kort verslag over het meedoen aan het schooltoneel. Voor zo’n goede voorstelling is natuurlijk veel oefening en tijd nodig. Ze vertelde dat het oefenen altijd rond oktober begint, dus ongeveer 6 maanden voor de uitvoering. Melissa : “De sfeer is altijd gezellig tijdens het oefenen. Dit komt omdat iedereen met elkaar omgaat en er bijna geen groepjes zijn”. Voor haar is dit ook één van de redenen dat ze mee heeft gedaan. “Dit is al mijn derde maar ook laatste jaar, want dit jaar doe ik eindexamen en dat vind ik erg jammer!”

MaS reporter Samar: “Zelf was ik zeer tevreden over de voorstelling die ze hebben neergezet dit jaar. Ik kijk elk jaar uit naar het Picasso schooltoneel, maar ik moet zeggen dat dit jaar het beste toneelstuk was tot nu toe!”

tekst: Samar Ahmed

foto's: Fred Roland, www.redlinefotografie.nl

 

-advertenties-

-goede doel-