20191010 12506Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid heeft als doel de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Zoetermeer heeft een community tegen Eenzaamheid, die samen probeert de eenzaamheid te doorbreken.

Wethouder Ingeborg ter Laak en Joke Mos, directeur Bibliotheek Zoetermeer waren aanwezig bij de Nationale Meet-up tegen eenzaamheid in de Ridderzaal in Den Haag. De meet-up is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS, waarbij Zoetermeer aangesloten is. Directeur Bibliotheek Joke Mos: “Ik vond het bijzonder om te zien dat zoveel gemeenten, mensen en organisaties zich inzetten voor de strijd tegen eenzaamheid. Tijdens de bijeenkomst hielden kopstukken, zoals Nelie Smit Kroes, Hedy d’ Ancona, Ali B en nog veel meer een pleidooi om samen de schouders eronder te zetten. Zoetermeer doet mee! Alleen met elkaar kunnen we eenzaamheid terugdringen.”

Tijdens de meet-up troffen 450 vertegenwoordigers van gemeenten en deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid elkaar om inspiratie op te doen voor de aanpak van eenzaamheid. Het ging onder meer over achter de voordeur komen met huisbezoeken, een signaalpunt en ontmoetings-apps, goldies zangkoor en nog veel meer. Wethouder Ingeborg ter Laak: ”Ik raakte enorm geïnspireerd tijdens de bijeenkomst. In Zoetermeer hebben we een lokale community tegen eenzaamheid die zich inzet voor eenzame mensen en daar ben ik erg trots op. Het is fantastisch dat zoveel organisaties zich er samen voor inzetten dat mensen zich minder eenzaam voelen. Met activiteiten en bijzondere samenwerkingen zorgen zij ervoor dat mensen vaker betekenisvol contact hebben. Het is nu aan ieder van ons om door te pakken. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.”

Samen de trend doorbreken

Inmiddels zijn er 50 bedrijven en maatschappelijke organisaties die mee doen aan het Zoetermeerse programma tegen eenzaamheid. Op 20 februari is de volgende meet-up van de Zoetermeerse community tegen eenzaamheid in het Stadstheater. Iedereen die actief wil bijdragen om eenzaamheid in Zoetermeer te bestrijden en hiervoor ideeën heeft, is van harte welkom. Interesse om mee te doen? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

-advertenties-

-goede doel-