sh Stadhuis Forum baliesDe Bibliotheek Zoetermeer, met de hoofdvestiging in het Stadhuis-Forum, heeft bij de gemeente de huur van de beneden etage opgezegd. De opzegging is nog niet definitief, maar nu alvast ingediend omdat er een jaar opzegtermijn is.

Joke Mos, directeur Bibliotheek Zoetermeer: “Wij moeten van de gemeente 250.000 euro bezuinigen. Een groot deel, 150.000 euro, kunnen wij bezuinigen op het afslanken van de wijkbibliotheken Rokkeveen en Oosterheem, maar wij willen deze vestigingen niet helemaal opheffen. Zij hebben een zeer belangrijke functie in de wijk. Onze enige andere optie is om de hoofdvestiging, het Stadhuis-Forum in te krimpen.”

Functies behouden

In de voorlopige plannen van de Bibliotheek zouden alle functies van de hoofdbibliotheek behouden kunnen blijven. De benedenverdieping krijgt dan helemaal een gemeentelijke functie. De collectie en balies van partners worden verspreid over de andere verdiepingen in het gebouw.

Joke Mos: “Wij zijn met onze architect in gesprek om te kijken of dit te realiseren is, maar zijn ervan overtuigd dat dit kan. We zullen voor de partners die op dit moment op de benedenverdieping zitten een andere locatie moeten vinden, maar gaan zeker geen partners wegsturen!”

Alle opties open

Directeur Joke Mos benadrukt dat alle opties open worden gehouden. “We zijn nog volop in gesprek met de gemeente en niets is nog zeker. Wat wij wel positief vinden is dat we op deze manier het Forum én de twee bibliotheken in de wijk kunnen behouden.”

Het college geeft in een memo aan de gemeenteraad aan dat zij de raadzaal willen aanpassen. Deze aanpassing werd voorgesteld in de evaluatie van de bouw van het Stadhuis-Forum. De gemeente werkt op dit moment aan plannen voor verbeterpunten voor het Stadhuis-Forum en verwacht in mei een voorstel aan te bieden aan de gemeenteraad.

-advertenties-

-goede doel-