20200116 093735
Australië kampt met de meest verwoestende branden uit de geschiedenis. De kinderen van IKC De Edelsteen helpen de dieren en hun leefgebied te beschermen door een bedrag van €753 te doneren aan het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Het bedrag haalden de kinderen op door statiegeldflessen in te zamelen. Kinderen namen flessen mee van thuis en gingen op eigen initiatief langs familie en buurtbewoners om zoveel mogelijk flessen mee naar school te kunnen nemen. De aula van het IKC was na een week gevuld met 1800 flessen die ingeleverd mochten worden bij Jumbo Quirinegang. Ook waren er kinderen die nog iets extra’s wilden doen om Australië te steunen en zo werd er naast flessen ook geld mee naar school gebracht. Zelfs fietsenmaker v.d. Hooft doneerde het bedrag van de reparatiekosten van de fiets van het IKC aan de actie voor Australië.

Met alle giften biedt WWF acute hulp aan de talloze dieren die zijn getroffen door de ramp en zullen zij wanneer de vuren geblust zijn, zo snel mogelijk hulp bieden bij het herstellen van wat verloren is gegaan, zodat de kangoeroes, koala’s, wallabies en al die andere iconische diersoorten terug kunnen komen naar hun leefgebied.

Foto: Jumbo Quinrinegang heeft alle flessen ingenomen en zorgde daarnaast nog voor een attentie voor de kinderen die de flessen kwamen brengen met (groot)ouders en juf Wendy

-advertenties-

-goede doel-