SVO JO9 1 Randstad CupDe jongens van SV Oosterheem team JO9-1 speelden zaterdag 11 januari het eerste toernooi van het jaar onder leiding van trainers Urel Tjien Fooh en Raoul Jap-Sam. Zij streden voor de eer bij het Haris Međunjanin Future Legends TOP O9 toernooi met 48 deelnemers op het complex van AFC’34 in Alkmaar.

Het toernooi vertegenwoordigde de top van het Nederlands amateurvoetbal, dat zich al vroeg in de ochtend kwam verzamelen net zoals de vele scouts van o.a. PSV, Ajax en AZ. De eerste wedstrijd van SV Oosterheem JO9-1 werd verloren, maar dat bleek slechts een schijnbeweging. Toen de jongens eenmaal wakker waren, groeiden ze met elke wedstrijd sterker en kwamen ze goed op dreef. In de poule met geduchte tegenstanders zoals o.a. Quick Boys en Alphense Boys, deelden ze uiteindelijk de eerste plek maar eindigden alsnog bovenaan met een hoger doelsaldo.

Met de teams die in 8 poules de 1e en 2e plek wisten te bemachtigen, werd er verder gestreden in de Champions League. Ook hier wisten de jongens van SV Oosterheem heer en meester te zijn op het veld, waarna steeds vaker de vraag werd gesteld aan deze underdogs: “Waar kwamen jullie ook al weer vandaan?” De wedstrijden werden uitgespeeld de uitslagen van 8-1, 4-1 en 2-0.

De finalewedstrijd werd aan het einde van deze lange dag gespeeld tegen BFC. SV Oosterheem versloeg deze tegenstander met een eindstand van 4-0. Hiermee werd SV Oosterheem Team JO9-1 de verrassende winnaar van dit Haris Međunjanin Future Legends TOP O9 toernooi. Door deze geweldige prestatie werden aan het eind van het toernooi enkele jongens van SV Oosterheem dan ook benaderd door diverse scouts.

De trainers hebben ambitieuze plannen met dit team, ook voor het volgend voetbalseizoen. Dit seizoen speelt dit team van JO9-1 al in de hoofdklasse en met prima resultaten. Trainer Raoul Jap-Sam: “De jongens hebben een formidabel toernooi gespeeld, waarbij ze de tegenstanders stuk voor stuk hebben weggespeeld – en dat op een toernooi waar het niveau al enorm hoog is. We zien deze jongens zich heel goed ontwikkelen. We zoeken nog steeds spelertjes om aan te kunnen vullen op dit team, ook voor volgend jaar. Graag nodigen wij dan ook aanstormende talenten uit om een keertje mee te trainen of een oefenpartij te spelen.”

Oefenwedstrijden tegen Sparta BVO en ADO staan al in de planning. Om het team verder uit te dagen en goede weerstand te bieden, worden er ook wedstrijden geregeld tegen BVO’s zoals FC Utrecht, Feyenoord, Excelsior, Vitesse, Heerenveen en NEC.

Ook interesse om op hoog niveau mee te kunnen voetballen? Spelers van geboortejaren 2010 en 2011 kunnen zich aanmelden bij trainer Urel Tjien Fooh, tel. 06-55326399.

 

Foto: Teamfoto JO9-1 seizoen 2018-2019

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-