DeniseDe Zoetermeerse Denise Fhijnbeen is hard op weg om de beste reisagente van Zuid- Holland te worden. Deze verkiezing wordt gehouden door de vereniging voor Zelfstandige Reisadviseurs (ZRA).


De verkiezing is gestart in september 2019 en de winnaar zal bekend worden gemaakt op woensdag 15 januari op de vakdag, voorafgaand aan de vakantiebeurs.
Denise Fhijnbeen is sinds 2018 zelfstandig reisadviseur en doet dit jaar voor de tweede keer mee aan deze verkiezingen. “Ik wist niet wat me overkwam, toen ik hoorde dat ik bij de laatste twee zat,” herinnert Fhijnbeen zich. De reisadviseuse is in december met nog een andere kandidaat overgebleven.


Daarvoor moest zij een marketing case presenteren, een vlog maken over wie zij is en waarom de klant bij haar moet zijn en vragen beantwoorden over haar bedrijf. “Dat was een flinke kluif, maar uiteindelijk ben ik daarop uitgekozen door de jury,” zegt Denise.
Het lijkt alsof een zelfstandig reisadviseur duurder is dan naar bijvoorbeeld een reisbureau gaan, maar dat is vaak niet zo. “Ik kom bij de mensen thuis, breng ze de tickets en geef ze tips vanuit mijn persoonlijke ervaring. Dat maakt de vakantie-ervaring compleet,” zegt de reisadviseuse. “Op die manier zijn er geen wachttijden en ik kan het ook nog eens veel persoonlijker maken doordat ik vaak meer kan vinden dan er op internet staat.”
Denise is best een beetje zenuwachtig. “Ik heb natuurlijk al gewonnen, want tweede is ook goed. Maar ik ga voor de eerste plaats!”

-advertenties-

-goede doel-