DSC 4528ADe nieuwe band 'Sloper' met Cesar Zuiderwijk en Mario Goosens hield hun try-out in De Boerderij op woensdag 18 december. De vier koppige band bracht een stevige classic rock ten gehore, met goed gekozen covers.

 

DSC 4442A  DSC 4467A 

De eerste try-out is een feit en staat al als een huis. ‘Sloper’ is los. De nieuwe band van de Haagse Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk en Triggerfinger’s drummer Mario Goossens kreeg het goed gevulde zaaltje in Cultuurpodium De Boerderij afgelopen woensdag 18 december direct enthousiast. Zo ging het publiek daar vanaf het eerste nummer ('Mind Melter') meteen al uit z’n dak en was de toon voor de rest van de avond gezet.

Het viel nog even te bezien, of deze eerste avond wel vol zou zijn, want niemand kent ‘Sloper’ nog. Echter lang zal dat niet meer duren. Rock ’n’ roll om je vingers bij af te likken. Muziek om plezier te maken, om lekker los te gaan en te genieten van riffs en roffels, tot je er bijna bij neervalt. Helaas dus voor de mensen die niet in de Boerderij zijn geweest, want het werd een ritmisch, spetterend feestje. En intiem is altijd gezellig.

Een paar veteranen en vrienden uit het vak staken een tijdje geleden de koppen bijeen. Mario is goed bevriend met Cesar en drumt graag met hem. Zo kwamen ze op het idee een paar oude covers op te nemen, zoals ‘I need you’ van The Kinks en ‘I’m alive’ van Johnny Thunder.
Dit beviel zo goed, dat de twee drummers op zoek gingen naar versterking: de Belg Fabio Canini en de Brit Pete Shoulder, beiden gitarist. De gouden stem van Pete Shoulder (deze Brit, zat in Winterville, The Union en recent in Silverthorne) is daarbij een geweldige toegevoegde waarde. De vier gingen aan het werk met een paar goedgekozen covers ( I’m Alive’ en ‘Need You’ etc.) en ontwikkelden al gauw een stevige classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder, met kop en schouder boven het maaiveld uitsteekt.

DSC 4470A  DSC 4512A 

Eigenzinnige naam: 'Sloper'

Eigenzinnig, veelzeggend, maar ook nieuwsgierig makend is de naam van het kwartet. Doet de band zijn naam eer aan? Welnu, de naam ontstond toen Zuiderwijk en Goossens samen even gingen ‘rammen’ op de drums. De gedachte om de boel eens lekker ouderwets ‘te slopen’ lag voor de hand, evenals de naam voor een band. En hoewel je dan van Mario Goossens zou verwachten, dat hij meteen zijn drumstel zal beklimmen of zijn drum bekkens zou likken, bleven die capriolen nog even uit. Tja, je kan niet meteen alles verwachten van de eerste try-out. Het is in ieder geval een beestachtige productie voor festivals !

'Sloper', dat uiteraard gitaarrock met een stevige beat serveert, brengt in 2020 eerst een EP en later een album uit. De band is ook al geboekt voor festivals als Paaspop en Graspop, een metalfestival in België waar Aerosmith en Iron Maiden staan.

 

 Tekst en foto's: Jerrold Mallee

 

-advertenties-

-goede doel-