WinteronderhoudVrienden van Natuurtuin Zoetermeer organiseren zondag 22 december de laatste rondleiding van 2019. Natuurtuingidsen nemen bezoekers om 14.00 uur vanaf ’t Westpunt via een zijingang mee de tuin in. Daarna gaat het hek weer op slot, want de Natuurtuin is van 17 december tot half februari gesloten.

Ook in een winterse tuin valt heel wat te ontdekken. De natuurtuin bestaat uit een aantal landschappen die juist in de winter goed te herkennen zijn. Afhankelijk van weer en seizoen is er in de tuin altijd een en ander te zien. Zelfs midden in de winter bij redelijk zacht weer staan sommige planten in bloei. Afgelopen jaren is veel groot onderhoud gepleegd en zijn er nieuwe onderdelen aangelegd zoals het insectenveld en het Stinsenplantenhoekje. Vrijwilligers van Stichting Natuur- en Landschappentuin en de Knotgroep Meer en Woud voeren deze winter winterwerkzaamheden uit, soms met ondersteuning van een aannemer. Ook steken de vrijwilligers veel energie in de verbouwing van het Westpunt.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling.

 

Informatie

Ze zoeken altijd vrijwilligers om te helpen bij de werkzaamheden of als natuurtuingids. Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Via de nieuwsbrief kunnen mensen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin en via de website www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-