Peter op de grond aan het verven foto door Carlo ter EllenRembrandt stierf 350 jaar geleden. Musea in heel Nederland plaatsten hem dit jaar in de schijnwerpers. Museum De Voorde zet Rembrandt in de spotlights door het Rembrandtjaar ludiek af te sluiten. Het museum toont vanaf 12 december een uniek kunstwerk: De Nachtwacht door kunstenaar Peter Riezebos.


Dit indrukwekkende kunstwerk is 4 bij 2.80 meter groot en een ode aan een van de bekendste kunstwerken van de wereld. Museum De Voorde staat voor verbinding. In zijn Nachtwacht verbindt Riezebos op indrukwekkende wijze het beroemdste werk van Rembrandt met de huidige tijd.

Riezebos heeft de Nachtwacht in vier weken tijd in Paleis Soestdijk geschilderd in neo-expressionistische stijl. Het is een hedendaags eerbetoon. Riezebos over zijn Nachtwacht: “Het iconische werk van Rembrandt in een modern jasje, met een knipoog naar het verleden en de toekomst.”

Om het Rembrandtjaar in Zoetermeer op ludieke wijze af te sluiten, heeft Museum De Voorde Peter Riezebos gevraagd om zijn kunstwerk te mogen tonen. Het museum heeft een speciale band met deze inmiddels wereldberoemde kunstenaar. In het werk van Riezebos zit altijd een verwijzing naar de ‘technologische samenleving’ en het verbinden van nu en de toekomst. Sluit het Rembrandtjaar op een bijzondere manier af door vanaf 12 december 15:00 uur selfies te maken Voorde Nachtwacht van Riezebos.

 

Nachtwacht 1


Over Museum De Voorde

Museum De Voorde in hartje Zoetermeer gaat over jou en mij, hier en nu. Over verbinding maken met jezelf, je buren, de mensen in de straat, de wijk en de stad. Waarin verschil je, wat heb je met elkaar gemeen? In hun tentoonstellingen belichten ze verhalen, vragen, dilemma’s, fascinaties en dromen. Tijdens hun activiteiten deel je herinneringen en meningen en leer je jezelf en anderen beter kennen. Hun thuisbasis is Zoetermeer en dat is niet voor niets. Juist hier, waar de Dorpsstraat uitgroeide tot de eerste groeikern van Nederland, is verbinding aan de orde van de dag.

Foto Peter: Carlo ter Ellen

-advertenties-

-goede doel-