sint inzamelingsactie floriant 039Sint Nicolaas had dit jaar een probleem. Er waren niet genoeg cadeautjes. Daarom riep hij de hulp in van de leerlingen van IKC de Floriant. De kids en hun ouders werden opgeroepen om speelgoed waar ze thuis toch niets meer mee deden, op school in te leveren zodat sinterklaas dit aan andere kinderen kon geven.

sint inzamelingsactie floriant 019 sint inzamelingsactie floriant 031

Natuurlijk waren de kinderen bereid Sint te helpen. “De afgelopen 2 weken groeide de stapel speelgoed in de aula zienderogen” aldus Hanneke Hoogeveen, één van de leerkrachten. Burgemeester Charlie Aptroot was zo onder de indruk van deze inzamelingsactie, dat hij op 5 december naar de Floriant kwam, om het speelgoed namens de schooljeugd over te dragen aan speelgoedbank IKROS.

In de stampvolle aula van de school sprak de burgemeester zijn lof uit over deze actie en werd het nieuwe schoollied uit volle borst gezongen. Na de officiële onthulling van de tafels met speelgoed bedankte Ronald Offers van de speelgoedbank iedereen die aan deze zeer geslaagde actie meegeholpen had.

sint inzamelingsactie floriant 023 sint inzamelingsactie floriant 032

IKROS staat voor ‘Ieder Kind Recht Op Speelgoed’. De speelgoedbank zal namens de sint zorgdragen dat andere kinderen die weinig of geen speelgoed hebben, veel plezier zullen beleven aan de ingezamelde spelletjes, knuffels, poppen, auto’s en dergelijke.

sint inzamelingsactie floriant 043 sint inzamelingsactie floriant 053

Volgens een moeder van de ouderraad is het doel van deze actie bereikt: de leerlingen bewust maken dat niet alleen ontvangen heel leuk is, maar dat geven ook een fijn gevoel kan opleveren.’

 

sint inzamelingsactie floriant 018  sint inzamelingsactie floriant 027 
sint inzamelingsactie floriant 045  sint inzamelingsactie floriant 048 
sint inzamelingsactie floriant 030  sint inzamelingsactie floriant 035 

Al eerder werd door Leo Club Zoetermeer ingezameld voor de Speelgoedbank:

 

Tekst en Foto ('s) door: Guus Pauwels

Video door: Jacques van Herten, www.youtube.com/channel/

-advertenties-

-goede doel-