BW13 Omslag-Geschenk 200Boekenweek in de bibliotheek

In de bibliotheek start de Boekenweek 2013 met een grote boekverkoop op zaterdag 16 maart. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u in de Hoofdbibliotheek uw slag slaan: thrillers, romans, informatieve boeken, bladmuziek, cd's en grote letterboeken. Prijzen variëren van € 1 tot € 4 , alleen contante betaling.

De eerste Boekenweek werd gehouden in 1932. Dit jaar vindt de 78e editie plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart 2013 met als thema 'Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden'. Het Boekenweekgeschenk van dit jaar is 'De Verrekijker' van de hand van Kees van Kooten. Kees van Kooten duikt voor het boekenweekgeschenk in zijn eigen familie geschiedenis. Hij beschrijft op geheel eigen wijze het spannende, ontroerende en hilarische verhaal van een verrekijker, die eigenlijk oorlogsbuit blijkt te zijn. De lezer kan de novelle De verrekijker ook gebruiken als Literaire Agenda, van Boekenweek tot Boekenweek staan alle belangrijke literaire gebeurtenissen overzichtelijk vermeld.

Nelleke Noordervliet heeft het essay geschreven over het thema van de Boekenweek.

Lid worden loont in de Boekenweek

Bent u nog geen lid van de bibliotheek? Dan is dit het moment! Als u lid wordt tijdens de Boekenweek, ontvangt u een boekenbon ter waarde van € 5 en een voucher waarmee u het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten op kunnen halen in de boekwinkel. Met het Boekenweekgeschenk kunt u bovendien een dag gratis reizen met de NS op zondag 24 maart 2013. Daarnaast krijgen nieuwe leden (en andere belangstellenden) het verhalenbundeltje 'Gouden tijden, zwarte bladzijden' cadeau (zolang de voorraad strekt) en geeft de bibliotheek leuke boekentassen weg.

-advertenties-

-goede doel-