politie auto 11De twee Zoetermeerders die afgelopen maandag in Zoetermeer en Den Haag werden aangehouden, blijven tenminste twee weken langer vast zitten. Zij worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanval.

De rechtbank in Rotterdam besloot vandaag dat de twee, die in voorarrest zitten, langer vastgehouden mogen worden. De twee mannen, van 34 en 20 jaar, werden maandagmiddag 25 november gearresteerd door een zwaar bewapend team van de Dienst Speciale Interventies. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland. De AIVD startte een onderzoek naar de twee omdat zij zochten naar informatie om bommen te leren maken. De politie zette infiltranten in om bewijs tegen de verdachten te verzamelen en pakte hen afgelopen maandag op.

Burgemeester Aptroot was al voor de aanhoudingen op de hoogte gesteld door de politie, hij noemde het in een persbijeenkomst schokkend dat er in Zoetermeer mensen zijn die een aanslag beramen. “Ik ben blij dat het op tijd gelukt is om deze mensen aan te houden, voor ze werkelijk iets konden doen. We hebben al jaren te maken met radicalisering en ik hoor vaak van ouders en omgeving van de betrokkenen dat zij het soms totaal niet door hadden dat iemand radicaliseert. Dat is heel verontrustend.”

-advertenties-

-goede doel-