Weidemolen1Op kinderboerderij De Weidemolen in Oosterheem start eind november een dagbesteding in het restaurant van de boerderij. Mensen met een (verstandelijke) beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier in de horeca of op de boerderij.

Teamwerk Zorg, DSW Rijswijk en Omstreken en de Gemiva-SVG Groep zorgen samen voor deze dagbesteding. In de brasserie kunnen mensen lekker lunchen, een vers sapje drinken of taart eten in een prachtige groene omgeving. Op het terrein bevinden zich een stal, dierenweides en meerdere tuinen. Kinderen kunnen het avonturenpad ontdekken met een waterspeelplaats. De boerderij ligt naast het Bentwoud, een natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer, Boskoop en Waddinxveen.

 

 

Samenwerking

De gemeente heeft na overleg met diverse partijen besloten dat Teamwerk Zorg, DSW Rijswijk en Omstreken en de Gemiva-SVG Groep met hun medewerkers de Brasserie van de Stadsboerderij De Weidemolen gaan runnen. De partijen zijn erg blij met deze stap. “We verheugen ons op de samenwerking en het is voor zowel medewerkers als bezoekers een fantastische plek. Tijdens een bezoek aan De Weidemolen kan je straks genieten van een kop koffie met een stuk taart of een broodje. De locatie is modern en ruim opgezet en heeft een heerlijk terras waar je ‘s zomers lekker buiten kan zitten. Meerdere medewerkers hebben zich al aangemeld voor dagbesteding op De Weidemolen. Het leuke van De Weidemolen is natuurlijk dat de kandidaten zowel in de horeca als op de boerderij kunnen werken. Dat zorgt voor de nodige afwisseling. Er is altijd gediplomeerde begeleiding aanwezig om de medewerkers de begeleiding en de aandacht te bieden die ze nodig hebben. Op 18 november hebben we de sleutel gekregen. We verwachten eind november open te gaan.”

 Weidemolen3 Weidemolen7 

 

Dagbesteding en leer-werkplekken op de Weidemolen

Teamwerk Zorg biedt dagbesteding op maat aan in de regio. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland in ruim zestig gemeenten zo’n 5000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. Dagbesteding is onderdeel van het zorgaanbod van de Gemiva-SVG Groep. Om hiervoor in aanmerking te komen is een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz)/persoonsgebonden budget (pgb). De derde partner, DSW Rijswijk en Omstreken, is een sociaal werkbedrijf. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Medewerkers van DSW met een beschut werkindicatie zouden hier in de toekomst ook terecht kunnen. Aanmeldingen om te werken op deze locatie zijn via de gemeente nog mogelijk.

 

Fotograaf Sophie de Haan

-advertenties-

-goede doel-