raambeveiligingIn de donkere maanden is er vaker sprake van woninginbraak. Naast gestolen en vernielde spullen heeft een inbraak ook een grote impact op het leven van de slachtoffers. Gelukkig kan je zelf al veel doen om de kans op inbraak te verkleinen. In deze serie bespreken we vandaag de Raambeveiliging.

 
Het is een verstandige keuze om, bij bereikbare ramen, te investeren in raambeveiliging. Regelmatig is een raam de zwakke plek die de inbreker kiest om naar binnen te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds betere manieren van raambeveiliging.

Inbrekers worden steeds handiger en hebben gemiddeld 30 seconden nodig om je woning binnen te komen. Inbrekers komen steeds makkelijker binnen door bijvoorbeeld een raam open te wrikken. Je kunt jouw ramen beveiligen met producten als raamsloten, dievenpennen en/of veiligheidsscharnieren. De veelvoorkomende eenvoudige raamboompjes houden inbrekers niet lang tegen, zij boren een gaatje door het kozijn en halen met behulp van een ijzerdraadje het raamboompje omhoog. Veiliger zijn bijvoorbeeld raamboompjes met een drukknopje of (nog beter) een sleutel, die zijn niet met deze techniek te openen.

Er zijn verschillende mogelijkheden die passen bij jouw situatie, woning en voorkeuren. Laat jezelf altijd goed adviseren over de verschillende opties.

 

Voor meer informatie en advies over het beveiligen- en/of voor een beveiligingscheck van je woning kun je terecht bij Bouwhof of kijk op www.bouwhof.nl/veiligwonen 

 

Alle artikelen in deze serie vind je hier terug: zoetermeeractief.nl//veilig-wonen

-advertenties-

-goede doel-