Chapeaubeeldje Hr. Van Oosterom 300dpi 0040Jacques van Oosterom is op 13 november op 84-jarige leeftijd overleden. Jacques van Oosterom zette zich vol overgave in voor allerlei vrijwilligers-instanties, als stadsgids, als suppoost van het stadsmuseum Het Oude Huis, als orgelspeler in de kerk of bejaardencentrum.


Van Oosterom was actief als vrijwilliger bij het Historisch Genootschap, waar hij activiteiten ontwikkelde voor film-/lezingavonden en, samen met wijlen Bep van Adrichem, de oprichter van Gilde Stadsgidsen. Hij nam als stadsgids initiatief om diverse wandel- en fietsroutes samen te stellen in en rondom Zoetermeer, als gids liep hij mee en vertelde de deelnemers over wetenswaardigheden langs de route.


In de periode 2001-2006 stelde het Historisch Genootschap Oud Soetermeer een boekwerkje samen: ‘De Geschiedenis op Straat’. Aan de hand van dit boekwerkje, organiseerde Jacques samen met Bep en anderen heuse stadswandelingen, fiets- en koetstochten. Op deze manier konden inwoners van Zoetermeer kennis opdoen van onze stadsgeschiedenis. Alle activiteiten die hij op de rails zette voor de stadsgidsen, vinden nog steeds plaats.
Ook was hij als voormalig eigenaar van schoenenwinkel Van Oosterom Schoenenmode ruim 30 jaar actief lid van de winkeliersvereniging Dorpsstraat.

Woensdag 9 oktober 2019 ontving Jacques het Chapeaubeeldje uit handen van burgemeester Aptroot en wethouder Van Driel. Voor zijn jarenlange verdienstelijke inzet voor de stad Zoetermeer en haar inwoners werd hij in het zonnetje gezet.


Niek Thoen, Gilde Stadsgidsen: “Wij houden Jacques voor altijd in onze gedachten. Gilde Stadsgidsen Zoetermeer wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

 

Foto: Jacques van Oosterom bij de uitreiking van het Chapeaubeeldje, 9 oktober 2019

-advertenties-

-goede doel-