sh warandeHet plan om de Warande Stadstuin geheel te vernieuwen gaat niet door: de plannen blijken te kostbaar. In een samenspraaktraject is met belanghebbenden gesproken over veranderingen in de Stadstuin. Hieruit bleek ook dat de gebruikers op dit moment eigenlijk wel tevreden zijn over de tuin.


De Stadstuin wordt veel gebruikt door jongeren die er Parkour trainen, een sport waarbij gebruik wordt gemaakt van de obstakels in de omgeving om overheen te springen of klimmen. Ook wordt de tuin gebruikt door mensen die in de omgeving werken en in de lunchpauze een ommetje maken. Een klacht was dat de Stadstuin slecht toegankelijk is en daardoor weinig wordt gebruikt door bezoekers van het Stadshart.


De Stadstuin is oorspronkelijk ontworpen als ‘stiltepark’, om bezoekers van het Stadshart de kans te geven even uit de drukte te gaan. Maar daar wordt het park uiteindelijk niet veel voor gebruikt, de meeste bezoekers zien de Stadstuin, die ook 6 meter lager ligt dan de winkels, over het hoofd. In juli 2017 werden plannen gemaakt om het gebied te verbeteren.
De Stadstuin blijft voorlopig dus zoals die is, wel worden enkele bomen verwijderd.

-advertenties-

-goede doel-