Dizary copyTijdens de boekbeleving in de bibliotheek wordt op zaterdag 30 november het derde boek binnen Project Dizary officieel gelanceerd. De Zoetermeerse schrijver Patrick Berkhof bedacht de fantasiewereld Dizary. Het is een uniek project dat opengesteld is voor gastauteurs, kunstenaars en muzikanten.

 

Boekbeleving

Een boek uit de wereld van Dizary wordt niet op een gewone manier gepresenteerd. Tijdens de boekbeleving op zaterdag 30 november, in de bibliotheek van Zoetermeer, zullen alle zintuigen worden aangesproken. Klanktovenaars, videoprojecties, cosplayers en live muziek zullen het tot een onvergetelijke ervaring gaan maken. Om 13:30 uur is de inloop. Om 14:00 uur presenteert eerst schrijfster Sophia Drenth haar boektrailer van haar novelle 1000 nachten, waarna Patrick de beleving afsluit. Na de presentatie is een signeersessie gepland.

Dizary boek 2 – Demonen van Myradé

Het boek van Patrick is begin november gelanceerd en ligt nu in de boekhandel. In dit avontuur laat hij een aantal personages uit boek 1 terugkeren. Deze jonge gezellen van het vredesgilde van Moed en Daad worden ook nu weer behoorlijk op de proef gesteld. Maar of ze het probleem in het uitvindersdistrict van Ping Ploing aankunnen, dat is nog maar de vraag. Het is een dolle queeste, voor het Young adult publiek, vol humoristische situaties, maffe uitvindingen en een explosief slot. Er is nog geen juiste term voor dit genre, maar spaghetti-fantasy komt goed in de buurt.
Demonen van Myradé is volgens Patrick zeker niet het laatste boek. De Zoetermeerder is al weer aan een volgend boek bezig.

Het project

Patrick deed er tientallen jaren over om zijn grenzeloze labyrintwereld te bedenken. “Dizary is een open source wereld waarin ook andere auteurs, kunstenaars en muzikanten hun ding kunnen doen. Boeken, kunst en spellen bouwen samen een verhaalwereld. Een paar jaar geleden heb ik zelf het eerste boek geschreven. De Delftenaar Johan Klein Haneveld vulde dit vorig jaar aan met zijn novelle Acmala. Het is een uniek project in Nederland. Ik ken geen andere auteur die dit zo aanpakt.”


Dizary boek 2 – Demonen van Myradé kan besteld worden via www.dizary.nl of bij boekwinkels in Nederland en België.

 

Foto Marije Ronteltap

-advertenties-

-goede doel-