BaZtille 1Ateliers BaZtille opent tijdens de Landelijke Open Ateliersdagen op 16 en 17 november haar deuren zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de ateliers van verschillende kunstenaars.

 

Kunstenaars José Koebrugge, Robert Verhaaf, Petra Wiek en Hortense de Kooter geven een inkijkje in hun kunst. In de gangen hangen schilderijen van Trudy Bersma en beeldhouwwerk van Paulien Neuteboom. Deze groep verwelkoBaZtille 2mt de mensen op deze twee dagen en geeft uitleg en informatie over hun werk en werkwijze.

 

José heeft op fietsen geïnspireerde werken en Robert maakt met ei-tempera (schilderstechniek waarbij met ei of colloïde, een op lijm lijkende stof, gebonden kleuren op een gips- of krijtondergrond worden geschilderd) kleurrijke schilderijen. Petra richt zich op ruimtelijk werk maar schildert eveneens.
Hortense de Kooter is de enige beeldhouwer in de Baztille. Zij vormt verschillende soorten steen om tot beelden van paarden en andere dieren. Ook hout ontsnapt niet aan haar beitel.
De BaZtille herbergt daarnaast ateliers voor fotografie, muziek, geluidskunst, film en ikebana. Deze zijn een gedeelte van de atelierdagen te bezoeken.

 

Bezoekers zijn welkom op zaterdag 16 en zondag 17 november van 13:00 tot 17:00 uur,
Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46C in Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-