Meldkamer en Regionaal Coördinatiecentrum van Veiligheidsregio Haaglanden klaar voor de toekomst. Vanaf dinsdag 12 maart wordt hulpverlening van de politie, brandweer en ambulance in de Veiligheidsregio Haaglanden gecoördineerd en aangestuurd vanuit een nieuwe, ultramoderne gemeenschappelijke meldkamer. De meldkamer verricht diensten voor de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden. In de meldkamer komen onder meer alle meldingen van 112 binnen.

Voor opschaling tijdens omvangrijke incidenten, grote evenementen en demonstraties die regelmatig in de regio Den Haag plaatsvinden, is ook het Regionaal Coördinatiecentrum (RCC). Het RCC is net als de meldkamer gevestigd in gebouw ‘De Yp’ in Ypenburg.

Vijf jaar is er gewerkt aan de nieuwe meldkamer en het nieuwe Regionaal Coördinatiecentrum. Ewald Beld, chef meldkamer en projectleider van de nieuwe meldkamer in De Yp: “De technische levensduur van de oude meldkamer was verstreken. Met de komst van het nieuwe gebouw van de Politie Eenheid Den Haag in De Yp, was de bouw van een nieuwe gemeenschappelijke meldkamer en het Regionaal Coördinatiecentrum (RCC) een logische keuze."

meldkamer-de-yp

Kenmerken, feiten en cijfers nieuwe meldkamer

 

  • Bij de meldkamer komen alle meldingen van 112 binnen, naast de meldingen van particuliere alarmcentrales (PAC’s).
  • De meldkamer wordt ook ingezet bij alarmeringen voor Amber Alert, Burgernet en NL Alert;
  • Interieur ontworpen door Architecten Van Mourik uit Den Haag;
  • 54 centralistenwerkplekken; 
  • Vloeroppervlak meldkamer ongeveer 450 m2
  • Locatie: op 10e verdieping De Yp;

meldkamer-de-yp2

 

 

-advertenties-

-goede doel-