ZoetermeerpasIn Zoetermeer is het mogelijk voor gezinnen met een laag inkomen om de Zoetermeerpas aan te vragen. Vanaf januari 2020 wordt de pas digitaal en gaat het aanvragen en gebruiken van de pas net even anders.

Met de ZoetermeerPas 2020 krijgt u korting op sport, cultuur en leuke uitjes. Dit jaar is de pas vernieuwd. Gebruikers krijgen geen papieren voordeelcheques meer, maar een digitaal tegoed op uw pas. Op www.zoetermeerpas.nl krijgen de gebruikers na inschrijving een eigen account, met het tegoed en waaraan het is uitgegeven.

Wanneer mensen met een activiteit meedoen, dan nemen ze de pas mee zodat deze gescand kan worden om de korting te kunnen krijgen. Elke pas is persoonlijk en ook voorzien van een foto van de Zoetermeerpashouder.

 

Zoetermeerpas aanvragen

Een Zoetermeerpas aanvragen is geen lastige klus maar wel eentje die noodzakelijk is om aanspraak te maken op de vele voordelen die het biedt.
Vooraf regelen:
Het is handig om de volgende zaken bij de hand te houden:
- Uw DigiD inlog codes
- Informatie betreft uw inkomen, zij het uit loon, uitkering of alimentatie.
- Toegang tot uw digitale bankzaken.
- Eventuele andere informatie omtrent eventuele inkomens uit andere bronnen zoals een partner, studiefinanciering, onderneming of dergelijke.


Eerste stap:
Ga allereerst op uw internet browser naar www.zoetermeerpas.nl.  Daar aangekomen klikt u op het kopje ‘pas aanvragen’. U wordt vervolgens doorgeleid naar het aanvraagformulier. op www.zoetermeer.nl . U klikt op Online Regelen en drukt op de tekst ‘Aanvragen Zoetermeerpas 2020’.
U logt in met uw DigiD codes en beantwoordt vragen over uw financiële situatie, uw adres en of u de pas ook wilt aanvragen voor uw kinderen van 3 tot en met 17 jaar die op uw adres staan ingeschreven. Ook wordt duidelijk dat u enkele documenten, zoals bankafschriften, mee moet sturen. U kunt deze documenten digitaal opsturen, of de hele aanvraag per post verzenden.​
Het beoordelen van de aanvraag kan ongeveer acht weken duren.

Tweede stap
Als de aanvraag ingediend is, krijgt u een brief met uw gebruikersnaam en tijdelijke wachtwoord. U moet nog een aantal dingen doen om de ZoetermeerPas te krijgen, namelijk uw tijdelijke wachtwoord wijzigen en uw foto uploaden.
Daarna kunt u bij ‘mijn instellingen’ uw emailadres invullen, zodat u een mail krijgt als er een transactie met de pas is gedaan.

Alles wat nu nog rest is wachten tot de pas binnenkomt met de post. Tot die tijd kunt u zich inlezen over wat u kunt doen met de pas in het volgende artikel over de ZoetermeerPas, waarin uitgelegd wordt waar u het budget dat op de pas staat voor kunt gebruiken.

 

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Dan kunt u terecht bij:
Stichting Formulierenbrigade Zoetermeer
Stichting Mensen in de Minima (MIM)
Bent u 50+? Dan kunt u ook terecht bij de ouderenadviseur van Palet Welzijn

 

Lees ook ons interview met de wethouder van onderwijs, Jakobien Groeneveld: Zoetermeerpas-gaat-digitaal

-advertenties-

-goede doel-