dag vd dialoog 2019De Dag van de Dialoog op 27 november gaat over discriminatie en inclusie. Şeydâ Buurman-Kutsal  gaat in het Stadhuis-Forum de dialoog aan met mensen. Şeydâ is bekend van het Grote Racisme Experiment van BNN/VARA. Hoe is het om louter op uiterlijke kenmerken veroordeeld te worden? 

Şeydâ heeft in dat het Grote Racisme Experiment op televisie de deelnemers laten voelen hoe het is om gediscrimineerd te worden en enkel op je uiterlijk beoordeeld te worden. In Nederland is inclusief denken en doen verankerd in artikel 1 van onze Grondwet: voor de wet is iedereen gelijk. Maar de praktijk in Nederland is vaak anders: ongelijke behandeling op de arbeidsmarkt, in de horeca, bij (overheids)instellingen– voor leeftijd, herkomst, geslacht, handicap- komt nog steeds voor.  Die erkenning dat mensen allemaal anders en toch gelijk zijn, is niet zo vanzelfsprekend. Niet in Nederland, niet in Zoetermeer. 

Daarom organiseert het InterLevensbeschouwelijk Overleg (ILOZ) samen met de stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding (IDb) een dialoogavond over dit onderwerp. Voor deelnemers uit alle Zoetermeerse geledingen en gemeenschappen. Mensen van andere afkomst, geloven, (kleding)gebruiken en  geaardheid.

 

Datum: woensdagavond 27 november van 20.00-22.00u

Plaats: Forum/Bibliotheek; inloop vanaf 19.30u

Aanmelding en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-