duursamenLogoStichting DuurSamen Zoetermeer heeft de handschoen opgepakt om de verduurzaming van woningen in Zoetermeer te steunen. Gemma Smid, voorzitter van de stichting, sprak maandagavond in de raad in om de raadsleden op de hoogte te brengen van de plannen.

In juni dit jaar nam de gemeenteraad een motie aan waarin het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd om met organisaties uit de Zoetermeerse samenleving, inwoners van Zoetermeer te ontzorgen als het gaat om de transitie van gas naar elektriciteit. De stichting wil samen met DEZo, Piëzo, Reimarkt, Seghwaert maakt Vaart, Forum, Zoetermeer Actief, vertegenwoordigers van gemeente en maatschappelijk betrokken ondernemers en inwoners invulling geven aan de motie.

Gemma Smid: “Wij hopen dat de gemeenteraad ons de hand toesteekt, zodat wij deze taak kunnen oppakken. Dan kunnen wij na de raadsvergadering volgende week een start maken met de uitvoering van de plannen.”

DuurSamen wil een fysiek én een digitaal platform opzetten om advies te geven aan bewoners op het gebied van energietransitie. Fysiek kan dit bijvoorbeeld met een informatiepunt in de stad, waar bewoners naar toe kunnen gaan om met een adviseur te praten over het verduurzamen van hun huis. Een digitaal platform, zoals een website, kan mensen gemakkelijk en snel online van informatie voorzien.
Gemma Smid: “Verduurzaming is een gemeenschappelijke opgave, we moeten dit samen aanpakken. Daarom proberen we zoveel mogelijk organisaties en bedrijven in Zoetermeer te betrekken bij dit project. We willen neutraal advies en informatie geven, dus zeker niet vanuit één aanbieder.”

Organisaties, bedrijven en/of inwoners die mee willen werken om de energietransitie voor particulieren zo ‘ontzorgd’ mogelijk te laten verlopen, kunnen zich aanmelden bij DuurSamen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-