geuzendagVoor de eerste keer in jaren was de weersvoorspelling slecht voor de Geuzendag, zondag 29 september. Weer of geen weer de fietsers, hardlopers, instawalkers, mountainbikers en wandelaars streden als Geuzen voor de eer en penning.


Het weer nodigde niet uit tot fietsen. Toch waren er nog bikkels die de MTB en Graveltocht gingen rijden en de jeugd van Toervereniging Zoetermeer '77 kwam door de regen om het goede doel van de Geuzendag, Stichting Iedereen Een Maaltijd, te steunen. Ondanks de regen en de harde wind waren er toch 40 deelnemers voor de diverse fietstochten.

 

Allemaal kanjers aan de start

De weersvoorspellingen waren ronduit slecht, maar uiteindelijk viel het enorm mee voor de hardlopers. Alleen de echte hardloper/ster stond aan de start van de 17e Geuzenloop Zoetermeer: dat waren er 1.150. Tijdens de voor- en na-inschrijving zijn er ruim 1.450 startbewijzen verkocht. Ook tijdens deze editie werd er één parkoersrecord verbroken. Op de 10 km van 123ledspots.nl verpulverde Mirjam Koersen (Hilversum) het oude record van Marlies Jongerius met driekwart minuut en kwam over de finish in een tijd van 37:36 min. Op de 21,1 km. won Patrick Kwist bij de mannen en Carla Ophorst bij de vrouwen.


Nieuw dit jaar was de Scholen-Run op de 5 km. van Kneppers Autobedrijf. Het team van het Erasmus College won de eerste prijs en werd de trotse winnaar van de gelijknamige wisselbeker. Ook nieuw dit jaar was de Team-Run op de 10 km. Het team van LoopLekker was hier de snelste en ook zij wonnen een wisselbeker.
De kleine hardlopers waren allemaal te bewonderen tijdens beide Geusjeslopen. Op de halve mijl van Praxis Zoetermeer (t/m 9 jaar) wonnen Alec Houweling (j) en Emma Kradolfer (m) en op de hele mijl van Oviron makelaars & taxateurs (t/m 13 jr.) wonnen Stan Winter (j) en Meike Schumacher (m).
Alle uitslagen van de Geuzenloop zijn te lezen op: https://geuzendag.nl/geuzenloop/uitslagen/

 

Mooie plaatjes geschoten

Ook viel de regen mee voor de deelnemers van de Geuzen Instawalk. Tijdens de fotowandeling zijn er mooie foto’s geschoten van historisch Zoetermeer. Er werd creatief gebruik gemaakt van de weerspiegeling in het water, bijvoorbeeld bij plassen op de grond of op voorwerpen.
Onderdeel van de instawalk was een tweetal fotowedstrijden waaronder de wedstrijd bij Verlaan Makelaardij aan de Vlamingstraat. Ook hier werd gestreden om de eer en penning. De jury’s gaan komende week in beraad en zullen de winnende foto’s uitkiezen.

 

Fotograaf Wim Bras

-advertenties-

-goede doel-